Головна Новини Суспільство права людини У Британії трансгендер бореться за право називати себе батьком власної дитини
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії трансгендер бореться за право називати себе батьком власної дитини

Маючи жіночу репродуктивну систему, 33-річний британець народив малюка

26 вересня 2019, 18:42 comments1912
Поділіться публікацією:
У Британії трансгендер бореться за право називати себе батьком власної дитини

32-річний журналіст Фредді Макконелл, який майже десять років називає себе чоловіком, проте зберіг жіночу репродуктивну систему, не зможе називатися батьком породженого нею в 2018 році дитини. Про це повідомляє відоме видання "The Guardian", посилаючись на постанову суду у сімейних справах Англії і Уельсу.

Так, позивач подав до суду після того, як в лікарні, де він народжував, трансгендерів відмовилися зареєструвати в якості батька дитини — хоча в офіційних документах він фігурує як чоловік.

Однак суддя Ендрю Макфарлен, президент суду у справах сім'ї, заявив, що вагітність і народження дитини підпадають під визначення "материнство", ким би не вважав цю людину закон.

"Є істотна різниця між підлогою людини і його батьківським статусом. Материнство, яке до сих пір завжди асоціювалося з жіночою статтю — це статус, людини, яка пройшла вагітність і пологи", — зазначено в джерелі.

rGLbumUjf9GP67JhvwvCeT53S.jpg

Тим не менш, деякі користувачі інтернету вже назвали цей прецедент "атакою на права трансгендерів".

"Транс-люди, незалежно від тіла і статі, мають право на приватне життя, а їхні діти мають — на точні документи і безпечне дитинство" — пише в соцмережах Еллен Мюррей, виконавчий директор адвокатської групи TransgenderNI. Текст відзначений хештегом "Солідарність з Фредді Макконнелл: це не правильно".

Нагадаємо, не так давно в тій же Великобританії вибухнув скандал, коли водій автобуса відмовився керувати пасажирським транспортом, який пропагував гомосексуалізм



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!