Головна Новини Суспільство права людини Соціологи розповіли, як доводиться виживати переселенцям в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Соціологи розповіли, як доводиться виживати переселенцям в Україні

Третині з тимчасово переміщених осіб з ОРДЛО грошей вистачає тільки на їжу

9 жовтня 2019, 19:22 comments2149
Поділіться публікацією:
Соціологи розповіли, як доводиться виживати переселенцям в Україні

Серед осіб, які вимушено переїхали з тимчасово-окупованих територій на Донбасі, 33% мають матеріальну можливість тільки харчуватися, 10% — економлять навіть на їжі. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", посилаючись на результати опитування Національної моніторингової системи щодо соціально-економічними характеристиками внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Так, згідно з соціологічними даними, 45% опитаних переселенців відповіли, що їм коштів вистачає на харчування, необхідний одяг, взуття та базові потреби; 33% — коштів вистачає тільки на харчування, 10% — змушені економити навіть на харчуванні, 11% — коштів вистачає на базові та інші потреби, а також є заощадження, а 1% не відповіли на питання.

Відзначається, що середній дохід на члена домогосподарства переселенців в місяць становить 3039 грн (в червні 2018 року — 2090 грн). Зокрема, до 1,5 тис. грн становить середній дохід домогосподарств ВПЛ у 2% опитаних, 1,5-3 тис. грн — 13%, 3-5 тис. грн — 20%, 5-7 тис. грн — 19 %, 7-11 тис. грн — 20% і більше 11 тис. грн — 26%.

Як випливає зі звіту, станом на червень 2019 року частка зайнятих переселенців становить 46%. Безробітні, які активно шукають роботу, складають 7%, 24% — пенсіонери, 15% — зайняті роботою на дому або доглядають за дітьми, 4% — особи з інвалідністю, 3% — студенти, 1% — безробітні, які хочуть мати роботу, але активно її не шукають.

Головними проблемами в пошуку роботи переселенці називають: брак можливостей працевлаштування і низький рівень пропонованої зарплати по вакансіях.

При цьому наголошується, що 36% ВПО не мають наміру повертатися після закінчення конфлікту. При цьому лише 22% мають намір повернутися після завершення конфлікту. Також 19% вибрали відповідь — "важко відповісти".

Нагадаємо, сьогодні портал "Коментарі" висвітлював думку експертів щодо перших сигналів з боку формувань "Л/ДНР" про початок розведення збройних сил в районах Петровського і Золотого.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!