Головна Новини Суспільство права людини Савченко можуть заарештувати за підготовку теракту, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Савченко можуть заарештувати за підготовку теракту, - ЗМІ

У прокуратурі побоюються тиску на свідків або нез'явлення до суду

18 жовтня 2019, 17:58 comments4977
Поділіться публікацією:
Савченко можуть заарештувати за підготовку теракту, - ЗМІ

Держобвинувачі наполягають на тому, щоб взяти під варту Надію Савченко та Володимира Рубана, яких підозрюють у підготовці терористичного акту і підриві державного правління. Згідно відповіді на журналістський запит "Радіо Свобода", ГПУ заявляють, що прохання про арешт екс-нардепа Савченко, а також колишнього голови Офіцерського корпусу Рубана в Броварський суд Київської області вони подали ще 7 травня цього року. Втім, служителі Феміди його так і не розглянули.

Сторона обвинувачення наполягає на тому, що, враховуючи достатню кількість звинувачень в особливо тяжких злочинах, Савченко і Рубана потрібно заарештувати, щоб у майбутньому не було впливу на свідків або приховання від суду. ГПУ запевняє: уникнути ці  ризики можна лише з допомогою арешту.

Як раніше писав портал "Коментарі", Конституційний суд України визнав неконституційним положення Кримінального процесуального кодексу, по якому раніше була арештована Надія Савченко. Так, 16 травня 2019 року тоді ще нардеп Савченко подала скаргу, в якій заперечує продовження свого арешту за звинуваченням у підготовці терористичного акту і підриві державного правління.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Радио Свобода"
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!