Головна Новини Суспільство права людини Набув чинності закон про дезертирів
commentss НОВИНИ Всі новини

Набув чинності закон про дезертирів

Закон про дезертирство підтримали 287 депутатів

20 жовтня 2019, 10:36 comments6356
Поділіться публікацією:
Набув чинності закон про дезертирів

В Україні набув чинності закон №1227, яким вдосконалюються питання проходження військової служби. Прийнятий Верховною Радою закон про дезертирство був підтриманий 287 депутатами. Президент Володимир Зеленський підписав закон у п'ятницю, 18 жовтня. До цього документ схвалив спікер парламенту Дмитро Разумков. Закон опублікований в урядовій газеті Голосі України у суботу, 19 жовтня і набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Згідно закону, військові, які самовільно залишили військові частини та місця служби, дезертирували зі Збройних сил і інших формувань, а також добровільно здалися в полон, виключаються з чисельності ВСУ.

При цьому в разі винесення судом виправдувального вироку передбачено відновити таким військовим всі види забезпечення і відповідні гарантії соціального захисту.

Раніше Рада прийняла закон про військову службу, який дозволив позбавляти військових звань дезертирів, а також встановив матеріальну відповідальність військових за нанесення збитку.

Як повідомляв портал "Коментарі", Верховна рада України прийняла у другому читанні законопроект №1010 "Про внесення змін до закону "Про запобігання корупції" про обличителях корупції".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!