Головна Новини Суспільство права людини У Росії шукають втікача, який в'їхав в Україну і просить захист
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії шукають втікача, який в'їхав в Україну і просить захист

У РФ намагаються встановити місце перебування підозрюваного в екстремізмі, який зараз знаходиться в українській міграційній службі

24 жовтня 2019, 16:28 comments1527
Поділіться публікацією:
У Росії шукають втікача, який в'їхав в Україну і просить захист

Сьогодні московські тюремники розповіли про втечу з-під домашнього арешту активіста Сергія Гаврилова, якого поряд з ще десятком молодих людей підозрюють в екстремізмі та плануванні державного перевороту в Росії. Хлопець перетнув кордон і через Білорусь в'їхав в Україну, щоб просити політичний притулок.

За словами заступника директора Федеральної служби виконання покарань Росії Валерія Максименко, вони виявили, що Гаврилов втік, коли помітили порушення цілісності електронного браслета. А поки в Росії не можуть встановити точне місце перебування втікача, українські прикордонники рапортують: Гаврилов прибув у пункт пропуску "Сеньківка" у Чернігівській області і звернувся до стражів кордону з проханням про притулок. Він розповів, що на батьківщині його переслідують за участь в акціях протесту проти влади. Прикордонники передали росіянина співробітникам міграційної служби, які й будуть займатися даним питанням.

Тим часом, в Росії вже оголосили політв'язня в розшук: якщо його повернуть додому, замість домашнього арешту відправлять під варту.

Як вже повідомляли "Коментарі", раніше російська гей-пара Андрій Ваганов і Євген Єрофєєв попросила політичний притулок в США. Чоловіки усиновили двох дітей, після чого правоохоронці систематично цікавляться життям їхньої сім'ї. Крім того, на початку літа слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про халатність проти соцпрацівників, які дозволили парі усиновити малюків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Федеральная служба исполнения наказаний РФ
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!