Головна Новини Суспільство права людини Україну назвали "частково вільною" в інтернеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну назвали "частково вільною" в інтернеті

Правозахисники склали рейтинг країн "Свобода в мережі"

5 листопада 2019, 10:36 comments1551
Поділіться публікацією:
Україну назвали "частково вільною" в інтернеті

Україна отримала статус "частково вільної країни" у новому рейтингу міжнародної правозахисної організації Freedom House. Як повідомляється в звіті "Свобода у мережі 2019", Україна змогла набрати 56 балів зі ста.

Фахівці організації зазначають, що на оцінку вплинув високий рівень маніпуляцій публічних дискусій і цензура ресурсів, які висвітлюють конфлікт на південному сході країни. Правозахисники вказують, що Україна блокує сотні сайтів, серед яких новинні та соціальні майданчики, що не завжди відповідає міжнародним нормам. На їхню думку, такі дії з боку уряду розколюють суспільство і підривають верховенство права в державі.

Що стосується інших учасників списку, то Україну випереджають Грузія та Вірменія, які вважаються "вільними". "Невільними" аутсайдерами рейтингу стали такі країни як Азербайджан, Білорусь, Казахстан, Узбекистан і Росія. Замикає перелік Китай, у якого лише 10 балів. Світовим лідером свободи в інтернеті в 2019 році визнана Ісландія. Всього в оцінку потрапили 65 країн. Їх громадяни складають 87% всіх користувачів електронної мережі.

Як повідомляв портал "Коментарі", зоциальная мережа Facebook надасть більше свободидля політичній агітації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!