Головна Новини Суспільство права людини Бойкот в Ірпені: чиновники не вийдуть на роботу в знак протесту проти прокурора
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойкот в Ірпені: чиновники не вийдуть на роботу в знак протесту проти прокурора

Співробітники місцевої мерії кажуть, що держобвинувач залякує їх і не дає реалізовувати нові проекти

12 листопада 2019, 11:25 comments2592
Поділіться публікацією:
Бойкот в Ірпені: чиновники не вийдуть на роботу в знак протесту проти прокурора

Завтра, 13 листопада, в Ірпені відбудеться бойкот щодо прокурора Києво-Святошинської місцевої прокуратури Юрія Дмитруня. Співробітники місцевої мерії та виконавчого комітету Ірпінської міської ради не вийдуть на свої робочі місця, пояснюючи це протестом проти політичного тиску з боку державного обвинувача.

Вибачаючись перед місцевими жителями, чиновники пояснюють свою позицію. "Нещодавно ми відкрили в Ірпені кращу набережну в Україні. Незабаром ми запустимо дитячий садок на Курортній і почнемо будівництво нової школи. Перед цим наша команда відкрила сотні об'єктів інфраструктури: нові дороги, дитсадки, поліклініку, нові корпуси шкіл, десятки кілометрів нових доріг", — перераховує заслуги перед містом перший заступник мера Олександр Маркушин, запевняючи, що цьому всьому перешкоджав Дмитрунь. Нібито він є "інструментом політичної боротьби опонентів", у зв'язку з чим відкривав кримінальні провадження по кожному з нових проектів міськради. У мерії впевнені, що комунальні підприємства просто залякують.

Вторить Маркушину і керівник юридичного відділу міськради Оксана Залужняк, за словами якої робота її департаменту зараз паралізована. "У юридичному відділі міськради працює тільки кілька співробітників, і весь свій час ми змушені витрачати на сотні судових процесів і численне кількість однотипних позовів прокуратури. При цьому провадження за заявами ради закриваються на наступний день після їх відкриття без слідчих дій, — каже Залужняк. — Ми змушені вносити заяви про злочини за рішення судів, а проти ради справи відкриваються з блискавичною швидкістю".

За словами в. о. мера Ірпеня Андрія Литвинова, останні три роки в міськраді відбуваються обшуки, під час яких вилучають документи по тендерам, проектам і бухгалтерію. Більш того, правоохоронці нібито забирають без повернення навіть особисті речі співробітників: мобільні і ноутбуки. "Під час обговорення моєї кандидатури на посаду в. о. міського голови слідчі викликали мене на допит. А не встиг я вийти з сесійної зали після обрання, як мені сказали, що проти мене вже відкрито провадження", — нарікає в. о. мера.
Чиновники сподіваються, що їм дадуть виконувати їх роботу. В якості прикладу заступник мера Юлія Усич призводить Ірпінський ліцей інноваційних технологій, який відкрили на рік пізніше. Мовляв, прокуратура вилучила всю техдокументацію по ліцею, а тепер "зазіхає" на проект з відкриття нової школи. "Про беззаконні з сторони Дмитруня ми обов'язково повідомимо керівництво ГПУ", — обіцяють в мерії Ірпеня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: imr.gov.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!