Головна Новини Суспільство права людини Стало відомо, скільки жителів Донбасу отримали російські паспорти
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки жителів Донбасу отримали російські паспорти

Українці на Донбасі отримали паспорти громадян Росії

14 листопада 2019, 07:48 comments2379
Поділіться публікацією:
Стало відомо, скільки жителів Донбасу отримали російські паспорти

170 тисяч жителів тимчасово окупованих окремих районів Донецької і Луганської областей України отримали паспорти з російським громадянством.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв вважає, що видані паспорти і визнане громадянство не несе ніякого навантаження на соціальну сферу регіону, зокрема, це не позначилося на роботі і завантаженні дитячих садів і шкіл Ростовської області, а також на ринку праці.

Нагадаємо, що 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ, згідно з яким спрощується процедура отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей. З 3 травня відповідальні органи РФ почали приймати відповідні заяви.

Як повідомляло видання "Коментарі", в липні Державна дума РФ прийняла законопроект, який дозволить скасовувати рішення про придбання громадянства Росії для осіб, засуджених за тероризм і екстремізм, а також запровадить процедуру складення присяги при прийнятті російського громадянства і спростить отримання громадянства для українців.

У чинному законодавстві встановлено ряд вимог до бажаючим отримати російське громадянство. Одне з них — обов'язок дотримуватись конституції і законодавство Росії. Рішення про придбанні громадянства Росії підлягає скасуванню, якщо заявником були подані підроблені документи або завідомо неправдиві відомості.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про критику Євросоюзом спрощення процедури отримання російських паспортів жителів ОРДЛО.

Раніше Естонія відмовилася визнавати паспорта Росії для жителів Донбасу легальними.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!