Головна Новини Суспільство права людини В Україні шукати "доступні ліки" стане простіше
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні шукати "доступні ліки" стане простіше

В Україні запущено новий сервіс для пошуку ліків

18 листопада 2019, 13:53 comments2142
Поділіться публікацією:
В Україні шукати "доступні ліки" стане простіше

В Україні запрацював новий онлайн-сервіс для пошуку аптек, які працюють за програмою "Доступні ліки". Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-служба Міністерства цифрової трансформації України.

У повідомленні відомства відзначається, що сервіс буде показувати скільки аптек, що працюють за програмою "Доступні ліки", є в радіусі 7 кілометрів від кожної медичної установи, де працюють сімейні лікарі, педіатри та терапевти.

Урядова програма "Доступні ліки" передбачає, що громадянин, який підписав декларацію з сімейним лікарем, може за його рецептом отримувати ліки, частково або повністю оплачені державою.

Нагадаємо, що протягом 2018 року в Донецькій області на надання населенню безкоштовних лікарських засобів за програмою "Доступні ліки" було витрачено понад 60 мільйонів гривень, ліки отримали 460 тисяч мешканців області.

16 серпня цього року в новій редакції Реєстру кількість ліків для безкоштовної видачі пацієнтам з серцево-судинними захворюваннями, діабетом II типу і бронхіальною астмою збільшилася на 14 позицій.

Нова редакція реєстру містить 254 лікарських засобів, які підлягають реімбурсації. З них за нозологіями: 195 — для лікування серцево-судинних захворювань, 45 — діабету II типу, 14 — бронхіальної астми.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!