У справі, де фігурує ексзаступник міністра АПК Дикун, помер потерпілий

Землю могли незаконно передати приватним особам за сприяння колишнього заступника міністра АПК Андрія Дикуна

В Черкаській області помер житель села Ягубець Юрій Скрипач - один з тих, хто в останні роки намагався відстояти своє право на приватизацію частини землі, що раніше належала держпідприємству. За словами його односельців і однодумців, територію передали в приватні руки сторонніх нібито з допомогою колишнього заступника міністра АПК Андрія Дикуна, який нині керує "Всеукраїнської аграрною радою".

В розслідуванні телеканалу "Правда тут" під назвою "Заступник Міністра АПК Андрій Дикун пограбував державу на 36000000 гривень" йдеться про те, що довгі роки працівники колишнього підприємства "Ягубець" намагалися відстояти своє право на приватизацію землі, яка опинилася у сторонніх осіб нібито незаконно. А в 2017 році на Юрія Скрипача було скоєно напад: чоловік отримав тілесні пошкодження, а в цьому році помер. Судмедексперти встановили причину смерті, однак, за словами правозахисників, вони відмовляються повідомити її близьким Скрипача, аргументуючи рішення забороною Уманської міської прокуратури.

У селі Ягубець припускають, що Андрій Дикун має тісні особисті зв’язки з прокурором Павленком, адже справи проти нього Павленко або закриває, або не розслідує.

Як відомо, раніше селяни Уманського регіону заявили, що прокурор Павленко має корупційні зв’язки з бізнесменами, які намагаються відібрати у людей законно приватизовані землі.