Головна Новини Суспільство права людини Стало відомо, коли почнуть штрафувати за перевезення дітей без автокрісел
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли почнуть штрафувати за перевезення дітей без автокрісел

Штрафи за перевезення дітей без автокрісел вводяться на цьому тижні

19 листопада 2019, 10:36 comments2708
Поділіться публікацією:
Стало відомо, коли почнуть штрафувати за перевезення дітей без автокрісел

Сьогодні в урядовій газеті "Голос України" опубліковано закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей", який передбачає штрафи за перевезення дітей без автокрісел. Закон набуде чинності 20 листопада.

Штраф за неналежне перевезення дитини передбачений в розмірі 13 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, в той же час, штраф за аналогічне правопорушення, яке зафіксовано протягом року, збільшиться до 50 неоподатковуваних мінімумів.

В ПДР зазначено, що дітей, зріст яких менше 145 сантиметрів або віком до 12 років, забороняється перевозити в автомобілі без спецзасобів,  дітей до 16 — в кузові вантажівки, також заборонено перевозити дітей вночі.

Як повідомляло видання "Коментарі", водіям почали приходити на телефони смс-повідомлення про порушення ними правил дорожнього руху. Автолюбителів звинувачують в перевищенні швидкості, однак немає ніяких додаткових відомостей, наприклад, з вимогою сплатити штраф.

Також ми писали про те, що незабаром в Україні запрацює електронне водійське посвідчення.  Так, електронне водійське посвідчення і техпаспорт вводяться в Україні в рамках проекту "Держава в смартфоні", мета якого — перевести послуги в режим онлайн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!