Головна Новини Суспільство права людини Світ відзначає День боротьби проти насильства над жінками
commentss НОВИНИ Всі новини

Світ відзначає День боротьби проти насильства над жінками

Мета цієї дати - забезпечити рівні права для чоловіків і жінок

25 листопада 2019, 10:58 comments3393
Поділіться публікацією:
Світ відзначає День боротьби проти насильства над жінками

Сьогодні, 25 листопада, міжнародне суспільство відзначає День боротьби проти насильства над жінками, коли сотні тисяч людей закликають звернути увагу на тиск, якому піддаються громадянки різних країн за статевою ознакою. Про це передає УНН.

Історичною передумовою цієї дати стала подія, що відбулася в 1961 році в Домініканській республіці. Тоді за наказом диктатора Рафаеля Трухильо були жорстоко вбиті три сестри Мірабал, політичні активістки. З тих пір активісти усього світу виступають проти насильства над жінками.

У цей же день розпочинається міжнародна акція "16 днів проти насильства", ціль якої є привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім'ї та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

Подібні заходи широко поширені по всьому світу. Щорічна акція "16 днів проти насильства" була ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства у 1991 році. З тих пір більше тисячі організацій та осіб з більш ніж ста країн щорічно проводять акції в рамках кампанії, закликаючи до припинення усіх форм насильства проти жінок. З 2000 року до таких заходів приєдналася і Україна.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що абсолютное більшість українок зазнають насильства в родині, на роботі, в соціумі. У Міністерстві соціальної політики обіцяють ввести кілька реформ, які здатні вплинути на згубну статистику.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!