Головна Новини Суспільство права людини Стало відомо, хто міг наживатися на онкохворих в Інституті раку, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто міг наживатися на онкохворих в Інституті раку, - ЗМІ

Посилаючись на джерела, ЗМІ говорять про те, що головний лікар та його заступники могли заробляти на продажі бюджетних ліків до півмільйона гривень на тиждень

25 листопада 2019, 12:45 comments3697
Поділіться публікацією:
Стало відомо, хто міг наживатися на онкохворих в Інституті раку, - ЗМІ

Підсумком спецоперації, яку організували в Національному інституті раку співробітники Управління захисту економіки в Києві, могла стати постанова райсуду про проведення обшуків у головного лікаря Андрія Безносенко. Про це повідомляє портал "ГолосUA".

Так, за інформацією журналістів, в результаті обшуку правоохоронці вилучили документацію зі схемами розподілу грошей з нібито продажу препаратів для хіміотерапії, куплених за бюджетні гроші. Розслідувачі говорять про те, що Андрій Безносенко нібито розподілив обов'язки між співробітниками. Так, за списання проданих препаратів міг відповідати його заступник Олег Воскобойников, який нібито ставив підробні печатки, вилучені під час обшуку.

Журналісти кажуть, що схема запрацювала, як тільки Безносенко очолив інститут. "Лікар-онколог поліклінічного відділення Олександр Шепіль за вказівкою головної чинної особи Безносенка пропонував пацієнтам придбати препарати для проведення хіміотерапії, призначеної головним лікарем або його співробітниками, за суми від 4000 до 70 000 гривень за один сеанс, — пишуть ЗМІ. — Як нібито пояснювали пацієнтам медики, ліків в інституті немає, оскільки держава не виділяє коштів, але вони можуть "допомогти" їх отримати. Хоча насправді препарати закуплені за державні кошти в повному обсязі на складі були". Джерела запевняють: заступник Безносенка Аркадій Висоцький нібито брав у онкохворих гроші і кожну п'ятницю заносив в кабінет до шефа 50% "виручки", решту ж розподіляв між іншими учасниками. "Суми сягали від 150 тис. грн до півмільйона", — йдеться в розслідуваннях.

Згідно з інформацією журналістів, за чотири роки головний лікар інституту, отримуючи зарплату близько 10 тис. грн, придбав квартири в Києві по вул. Якубовського, 11 вартістю 50 тис. доларів, а також житло в ЖК "Шервуд" за 210 тис. доларів. Крім того, сім'я Безносенко володіє Subaru Outlender, яка коштує 40 000 доларів, і Toyota Avensis (10 000 тис. дол.). Загальну вартість майна лікаря оцінили в 7,5 млн грн. Варто зазначити, що на даний момент Андрія Безносенко зняли з посади, і в його відношенні можуть відкрити декілька кримінальних проваджень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://golos.ua/i/719029
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!