Головна Новини Суспільство права людини Сенцов отримав премію Європарламенту і закликав євродепутатів не вірити Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Сенцов отримав премію Європарламенту і закликав євродепутатів не вірити Путіну

Режисер нагадав про загиблих і політв'язнів

26 листопада 2019, 15:27 comments2757
Поділіться публікацією:








Сенцов отримав премію Європарламенту і закликав євродепутатів не вірити Путіну

У Європейському парламенті українському режисерові, колишньому політв'язню Олегу Сенцову вручили премію ім. Сахарова "За свободу думки".

Перед врученням премії парламентаріям був показаний короткий фільм про долю та ув'язнення режисера. Потім Сенцов виступив із зверненням до євродепутатів з закликом не забувати про загиблих українських військових, а також полонених та політв'язнів.

"Кожен раз, коли ви хочете простягнути руку Путіну через наші голови, пам'ятайте про 13 тисяч загиблих військових. Про тих сотні хлопців, яких можуть катувати прямо зараз. Про тих кримських татар і їх родини, які можуть залишитися без батьків. Пам'ятайте про тих хлопців, які зараз у камуфляжах знаходяться в окопах. Ризикують своїм життям. За вашу і нашу свободу. Не забувайте про них, будь ласка", — сказав режисер.

За його словами, євроінтеграція для України є питанням виживання держави.

"Я не вірю Путіну і закликаю вас не вірити йому. Росія і Путін обов'язково обдурять. Вони не хочуть миру на Донбасі, не хочуть миру Україні. Вони хочуть бачити Україну на колінах. Ми цього не допустимо. Ми боролися і будемо боротися до кінця", — підкреслив Сенцов.


Як повідомляв сайт "Коментарі", Олег Сенцов був затриманий в Криму в 2014 році і незаконно засуджений в Росії на 20 років за тероризм. 7 вересня він був звільнений в рамках масштабного обміну полоненими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!