Головна Новини Суспільство права людини Американському журналісту виплатять $180 млн за півтора роки тортур в іранському полоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Американському журналісту виплатять $180 млн за півтора роки тортур в іранському полоні

З кореспондента The Washington Post і його дружини вибивали свідчення проти Штатів

27 листопада 2019, 12:26 comments1760
Поділіться публікацією:
Американському журналісту виплатять $180 млн за півтора роки тортур в іранському полоні

Служителі Феміди в США винесли своє рішення про компенсацію журналісту The Washington Post, який майже півтора роки пробув в іранському полоні. Сім'ї Джейсона Резаяна виплатять 180 млн доларів за всі 544 дні в неволі, де його піддавали тортурам. Про це пишуть журналісти CBS News.

Відомо, що Джейсон був кореспондентом в гарячій точці з 2012-го по 2016 рік. Перед тим, як журналіст збирався випустити статтю про плани влади щодо ядерної програми Ірану, його разом з дружиною заарештували спецпризначенці. Подружжя катували, щоб ті дали свідчення проти Штатів. Через два місяці дружину Джейсона відпустили, а його самого повернули додому три роки тому в рамках обміну полоненими.

Федеральний суд США постановив, що Іран повинен виплатити кореспонденту 23,8 млн дол. компенсації "за біль, страждання і економічні втрати". Матері Джейсона зобов'язані виплатити 3,1 млн, ще 2,7 – братові. Крім цього, сім'ї Резаяна винні 150 млн дол. компенсації за моральну шкоду.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що через підвищення ціни на бензин по 20 містах Ірану тиждень тому прокотилися акції протесту, в результаті яких загинули щонайменше 106 осіб і тисячі людей постраждали.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!