Головна Новини Суспільство права людини За знущання над тваринами будуть саджати у в'язницю на 8 років
commentss НОВИНИ Всі новини

За знущання над тваринами будуть саджати у в'язницю на 8 років

Оприлюднені штрафи за знущання над тваринами

28 листопада 2019, 14:39 comments3165
Поділіться публікацією:
За знущання над тваринами будуть саджати у в'язницю на 8 років

Відтепер знущання над тваринами  тягнуть за собою штраф від 3400 до 5100 гривень з конфіскацією тварини, якщо її життю є загроза. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

За інформацією відомства, якщо знущання носили колективний характер або були повторними, то зловмисникам загрожує штраф до 8500 гривень або арешт на строк до 15 діб з конфіскацією тварини.

За зоофілію будуть штрафувати від 3400 до 8500 гривень з конфіскацією тварини, крім того, якщо тварина помре, то за це загрожує позбавлення волі від шести місяців до 3 років. За вбивство тварини в присутності дитини — позбавлення волі від 3 до 5 років.

На 8 років посадять, якщо над твариною знущалися з особливою жорстокістю (повторно, колективні знущання щодо двох і більше тварин).

За інформацією МВС, для того, щоб покарати зловмисника, який заподіює шкоду тварині, необхідно  зафіксувати жорстоке поводження (фото-, відеозйомка); знайти свідків; дізнатися контактні дані власника тварини; звернутися з заявою в поліцію.

  

Як повідомляло видання "Коментарі", колишній заступник мера Хмельницького, а нині директор Держархіву області Володимир Байдич, прив'язав собаку до автомобіля і протяг її півтора кілометра по дорозі. Знущання над собакою помітив солдат спецназу, який проїжджав повз. Байдич тягнув собаку на ланцюгу за машиною, при цьому тварина була повністю закривавлена. На питання очевидця інциденту, що відбувається і чому він мучить тварину, чиновник відповів, що таким чином він намагається навчити собаку, яка нібито покусала його мати.

Нагадаємо, в 2017 році в Україні був прийнятий закон про покарання за жорстоке поводження з тваринами. Закон визначає жорстоке поводження як "знущання над тваринами, в тому числі бездомними, що спричинило муки, що заподіяло їм фізичні страждання, тілесні пошкодження, каліцтва або призвело до загибелі".

У 2019 році у Верховній Раді зареєстрували законопроект №9453, згідно з яким пропонувалося посилити відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, в тому числі і кримінальну відповідальність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!