Головна Новини Суспільство права людини Колектив медуніверситету Богомольця вже двічі сказав «ні» попередньому ректору, - Цимбалюк
commentss НОВИНИ Всі новини

Колектив медуніверситету Богомольця вже двічі сказав «ні» попередньому ректору, - Цимбалюк

У ВНЗ обрали нового ректора, але через судову тяганину у міністерстві з ним не можуть підписати контракт

5 грудня 2019, 12:10 comments1807
Поділіться публікацією:








Колектив медуніверситету Богомольця вже двічі сказав «ні» попередньому ректору, - Цимбалюк

У Національному медуніверситеті імені Богомольця відбулася конференція трудового колективу, за результатами якої майже 90% учасників висловили недовіру екс-ректору Катерині Амосовій. За словами співробітників, таке рішення вони прийняли у зв'язку з "втратою довіри, незадовільною роботою і неналежним виконанням посадових обов'язків". І так як це вже друге голосування в цьому році з аналогічним підсумком, президент Національної академії медичних наук України Віталій Цимбалюк впевнений, що таке рішення потрібно поважати і виконувати.

"Колектив університету вже двічі сказав "ні" попередньому ректору. Майже 90 відсотків при таємному голосуванні, коли людина може вільно висловити свою думку, висловили недовіру попередньому ректору. Тому пора приймати якесь рішення", — говорить Віталій Цимбалюк.

За словами нардепа Артема Дубнова – представника комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування – нове голосування було добровільним. "Наскільки мені відомо, голосування було вільним, без тиску, і тому будь-яке рішення трудового колективу ми як держава і представники громадянського суспільства повинні підтримувати. Тому що саме трудовий колектив вирішує питання, що стосуються його життєдіяльності", — каже Дубнов, вважаючи, що повторне голосування за висловлення недовіри Амосової — це наслідок постійних спроб екс-ректора повернутися на посаду через суди. До речі, чергове рішення повернути крісло колишньому ректору було прийнято в кінці листопада.

Артем Дубнов запевняє, що ці судові чвари заважають розвитку університету. "У нас не все добре в медичній освіті. Тут також потрібна реформа. І чим більш конструктивним буде керівництво, а також викладацький склад і адміністрація університету, тим краще буде для студентів", — вважає Артем Дубнов.

Останнє голосування співробітників ВНЗ демонструє, що свою перевагу вони віддають новообраному ректору Юрію Кучину, за якого проголосували на загальних виборах університету ще на початку вересня. Але досі Міністерство охорони здоров'я не підписало з Кучиним повноцінний контракт. "Прийшли молоді активні люди, які дійсно хочуть працювати по-новому. Тому треба зробити все, щоб цей університет не штормило, і щоб всі, хто хоче вчитися тут, таки зробили це", — підсумував Віталій Цимбалюк.

Нагадаємо, 28 листопада цього року Печерський районний суд Києва прийняв рішення про скасування наказу Міністерства охорони здоров'я України від 1 жовтня 2018 року про звільнення Катерини Амосової і відновлення її на посаді ректора НМУ ім. Богомольця. Однак у ВНЗ впевнені: Катерина Амосова була звільнена з посади наказом від 18 січня 2019 року і не може повернутися на цю посаду: мовляв, наказ про звільнення станом на сьогоднішній день ніким не скасований.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!