Сенцов жахнувся затриманням ветеранів АТО по справі Шеремета

Кінорежисер сподівається на справедливість суду і свідомість українського суспільства

Колишній в'язень Кремля і кримський кінорежисер Олег Сенцов заявив, що затримання п'ятьох підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета може мати під собою два сценарії. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Так, цивільний активіст вважає, що реальна вина підозрюваних ветеранів та волонтерів АТО - це справжній жах, але ще більш моторошне враження в Сенцова викликає версія, що, звинувативши цих фігурантів, високі чини намагаються "вислужитися" і зберегти за собою свої посади.

"Ми маємо два варіанти: або це справді справа рук цих п'ятьох підозрюваних і це справжній жах, або хтось хоче втриматися на своєму посту будь-якою ціною, дискредитувавши при цьому атошникив і волонтерів. Другий варіант ще гірше, тому що це зрада", - зазначено в повідомленні.

Сенцов також висловив свою надію на те, що правда буде висвітлена і оприлюднена, завдяки чесній роботі українського суду, а в іншому випадку, свідоме суспільство не залишиться осторонь.

"Надія на справедливий суд і нові, однозначні докази, і на громадянське суспільство, яке не допустить несправедливості", - зазначив колишній в'язень сумління.

в Харкові пройде концерт на підтримку колеги "по цеху" Андрія Антоненко, який став одним із затриманих у справі Шеремета і буде перебувати під вартою у СІЗО до 8 лютого.