Головна Новини Суспільство права людини Сенцов засумнівався в доцільності обміну полоненими з ОРДЛО
commentss НОВИНИ Всі новини

Сенцов засумнівався в доцільності обміну полоненими з ОРДЛО

Колишній політв'язень стурбований, що цей обмін порушить закони справедливості, за які стояв Майдан

29 грудня 2019, 14:56 comments2432
Поділіться публікацією:
Сенцов засумнівався в доцільності обміну полоненими з ОРДЛО

Колишній політв'язень Кремля і кримський режисер і активіст Олег Сенцов уважно стежить за проведенням операції з обміну полоненими між Україною і ОРДЛО і стурбований її наслідками. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Так, активіст поскаржився про те, що в Україну повертаються далеко не всі ув'язнені з полону терористів, а натомість Київ віддає справжніх злочинців і вбивць.

"Не всі хлопці будуть звільнені навіть з ОРДЛО — хто залишиться в руках бойовиків. Кримські татари та інші наші політв'язні і надалі будуть сидіти в російських в'язницях. Невинні. За це Україна віддасть справжніх вбивць: російських найманців, харківських терористів і п'ятьох беркутівців", — зазначено в повідомленні Сенцова.

Таким чином, чи не найбільш відомий колишній український політв'язень уклав, що Київ втрачає здатність впливу на Росію, а значить, буде продовжувати йти на поступки, здаючи державні інтереси на користь агресивної політики Кремля.

"І справа не тільки в тому, що у нас майже не залишається цього "чоловічого обмінного фонду" (дуже цинічний і практичне вираження) і для нового повернення своїх заручників, український уряд буде змушений надалі торгувати інтересами країни з ворогом. А в тому, що цей крок залишає нас головного — справедливості", — пише Сенцов.

Олег Сенцов також підкреслює, що українських героїв потрібно повертати, але тільки не ціною нехтування цінностей, за які ці герої стояли. А саме нехтування ідеалами Майдану і виглядає в очах автора сьогоднішній обмін.

"Я дуже радий за цих хлопців та їхні сім'ї, які сьогодні повинні зустрітися. Країна має повертати своїх героїв, але не ціною осквернення цінностей, за які ці герої билися. Тому що вони не скажуть дякую за те, що справу розстрілу людей на Майдані не була закінчена хоча б вироком винним. Майже через шість років ми почали повертатися в ту точку, з якої все почалося. Що те, за що боролися українці, йде прахом", — уклав він.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що даючи інтерв'ю українським журналістам через невеликий проміжок часу після свого звільнення з російської в'язниці, Олег Сенцов заявив про готовність піти на крайні заходи для того, щоб звільнити і інших українських бранців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!