Головна Новини Суспільство права людини В Україні запрацював сервіс "е-Малятко"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запрацював сервіс "е-Малятко"

В Україні стартував проект «е-Малятко» по спрощенню отримання послуг при народженні дитини

1 січня 2020, 15:58 comments3911
Поділіться публікацією:
В Україні запрацював сервіс "е-Малятко"

 Сьогодні запрацював сервіс "е-Малятко", крім того з 1 квітня запрацює другий етап медичної реформи, яка охопить не тільки "первинку", але також спеціалізовану допомогу, реабілітацію, паліативну допомогу та програму Доступні ліки (на яку заклали 3,3 млрд грн ). "Гроші, нарешті, "підуть за пацієнтом". Про це розповів прем'єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляє "ЕП,"

в рамках проекту "е-Малятко" по одному заяви можна буде отримати такі 10 послуг: державна реєстрація народження дитини; реєстрація місця проживання новонародженої дитини; призначення допомоги при народженні дитини; реєстрація народженої дитини в електронній системі охорони здоров'я; реєстрація народженої дитини в Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків; отримання посвідчень батьків багатодітної сім'ї та дитини з багатодітної сім'ї; визначення походження народженої дитини, батьки якої не перебувають у шлюбі; визначення належності дитини до громадянства України; присвоєння дитині унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі; призначення допомоги багатодітним сім'ям.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Україні діти почали грати в небезпечну гру: пропади на добу. Ця екстремальна гра вже давно відома в Росії і не виключено, що її витоки могли просочитися в нашу країну через соціальні мережі.

Суть гри полягає в тому, щоб піти з дому на добу і нікому нічого не говорити і не попереджати. Така розвага досить небезпечно, адже підлітки часто створюють групи в соцмережах, вірусним способом поширюючи різні випробування і, часом, ускладнюючи їх, щоб похизуватися один перед одним.



 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!