Головна Новини Суспільство права людини В Україні планують дозволити ділити декрет по догляду за дитиною між членами сім'ї
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні планують дозволити ділити декрет по догляду за дитиною між членами сім'ї

Кабмін має намір ввести трансфертну декретну відпустку

3 січня 2020, 02:30 comments2157
Поділіться публікацією:
В Україні планують дозволити ділити декрет по догляду за дитиною між членами сім'ї

Кабмін розробляє законопроект який допоможе розділити декретну відпустку по догляду за дитиною між всіма членами родини. Про це розповіла голова парламентського комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова, пише "Інтерфакс-Україна".

Тепер за дитиною зможуть доглядати по черзі мама, тато, бабусі й дідусі при цьому вони можуть брати відпустку на роботі.

За словами чиновниці, такий закон вводять для того, щоб жінка, яка народила дитину, змогла зберегти свої професійні навички і не йшла з роботи на 3 роки.

Парламентарій вважає, що трансферна відпустка допоможе і іншим членам сім'ї, які зможуть побути дитиною в перші роки його життя.

Зараз в Україні передбачено те, що жінка після декрету може залишитися вдома виховувати дитину, поки їй не виповниться 3 роки, а якщо є медичний висновок — до шести років.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Чехії вступив чоловікам дозволили брати відпустку по догляду за дитиною після її народження.

Чоловіки, у яких є медична страховка, можуть отримувати 70% своєї зарплати протягом тижня відпустки, згідно з поправкою, затвердженої парламентом минулого року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!