Головна Новини Суспільство права людини "Від насильства ніхто не застрахований": перша леді назвала чотири цифри, здатні врятувати життя
commentss НОВИНИ Всі новини

"Від насильства ніхто не застрахований": перша леді назвала чотири цифри, здатні врятувати життя

Олена Зеленська анонсувала запуск телефонної "гарячої лінії", на яку може звернутися кожен, хто піддається домашньому насильству

20 лютого 2020, 16:29 comments1807
Поділіться публікацією:
"Від насильства ніхто не застрахований": перша леді назвала чотири цифри, здатні врятувати життя

Дружина шостого українського президента Олена Зеленська розповіла про механізми, який спрямований на подолання побутового та гендерного насильства в сім'ях, яке традиційно в Україні прийнято приховувати, перешкоджаючи відповідальності для кривдника. Про це перша леді написала на своїй публічній сторінці у Facebook.

Так, під час виступу на міжнародному форумі "Україна на шляху до подолання домашнього та гендерно зумовленого насильства", перша леді повідомила, що в країні запускається національна "гаряча лінія", яка буде працювати цілодобово і надавати необхідну підтримку тим жінкам, які постійно знаходяться у стані фізичного та психологічного тиску.

"Від насильства не застрахований ніхто. Тому кожному варто просто запам'ятати чотири цифри — 1547. Це — номер національної гарячої лінії. Чотири цифри, покликані врятувати життя", — зазначено в повідомленні.

Дзвінок по цьому номеру передбачає емоційну підтримку, а також правову допомогу і екстрений виклик співробітників поліції.

"Вірю, що 1547 стане дієвим механізмом захисту і довіри, завдяки якому кількість ганебних випадків домашнього насильства поступово буде зменшуватися", — уклала Зеленська.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що більше половини всіх українок піддавалися актам будь-якої з форм насильства після досягнення 15-річного віку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!