Головна Новини Суспільство права людини У дитсадках хочуть запровадити регулярні читання україномовних книг
commentss НОВИНИ Всі новини

У дитсадках хочуть запровадити регулярні читання україномовних книг

З садка дітям хочуть прививати любов до української мови завдяки читанню книг

21 лютого 2020, 09:39 comments1899
Поділіться публікацією:
У дитсадках хочуть запровадити регулярні читання україномовних книг

Міністерство культури, молоді та спорту спільно з Міністерством освіти і науки хочуть ввести в дитсадках регулярні читання україномовних книг. Про це повідомила заступник міністра культури, молоді та спорту Ірина Подоляк, передає "Читомо".

"Ми плануємо підписати меморандум з Міністерством освіти і науки. Ми хочемо спільно з МОН ввести в дитячих садах 15-ти хвилинні читання дітям україномовної літератури або казок перед сном", — сказала вона.

За її словами, на популяризацію читання будуть спрямовані і багато програм Українського інституту книги. "Ми хочемо, щоб 2020-2021 роках близько мільйона підлітків долучилися до наших програм з читання. Це дуже амбітна мета, але ми будемо до неї прагнути", – резюмувала чиновниця.

Як повідомляло видання "Коментарі", дитячі сади, як з'ясувалося, є досить шкідливими для ментального здоров'я малюка установами. Фахівці, що вивчали дане питання, повідомили, що батьки, які вважають, що відвідування дитиною дитячого садка, його розвиває, повністю не праві.

Автори дослідження, співробітники Норвезького університету науки і технологій розповідають- "діти, які лише недавно навчилися розмовляти (або ще не навчилися взагалі), опиняються в оточенні незнайомих дітей і дорослих, з якими вони не в змозі встановити нормальну комунікацію з-за слаборозвинених мовленнєвих навичок. Враховуючи той факт, що дитина, як правило, знаходиться в дитячому саду близько восьми годин у день, він зазнає колосального стресу, який може мати самі разів рушительные наслідки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!