Головна Новини Суспільство права людини "Нарешті": КСУ просять конкретизувати значення "гідних умов життя", прописаних у Конституції
commentss НОВИНИ Всі новини

"Нарешті": КСУ просять конкретизувати значення "гідних умов життя", прописаних у Конституції

Конституційний суд зареєстрував звернення нардепа від "Слуги народу", щоб, нарешті, зрозуміти, що ж мається на увазі під "гідними умовами життя" для кожного українця

5 травня 2020, 21:30 comments2448
Поділіться публікацією:
"Нарешті": КСУ просять конкретизувати значення "гідних умов життя", прописаних у Конституції

Конституційний суд України розгляне термін, передбачений положенням абзацу 4 преамбули Конституції україни, де зазначено про забезпечення прав і свобод, гідних умов життя. Про це повідомив народний депутат від фракції "Слуга народу" Вадим Струневич на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, цю ініціативу проявила його колега по фракції Галина Третьякова, будучи здивованою, що саме це передбачає конституційне право, адже у кожної людини своє розуміння про гідних умов життя.

"Так ось, саме поняття "гідні умови життя людини, хоча і має надзвичайно важливе значення для системи соціального захисту в Україні, однак поки недостатньо конкретизованими. Для кожної людини "гідні умови" можуть бути абсолютно різними", — пояснив суть звернення в КСУ Струневич.

При цьому він додав, що поки всі гілки державної влади не матимуть чіткого розуміння, що мається на увазі під "гідними умовами для життя", забезпечити їх на рівних всім громадянам України, буде в принципі неможливо.

"Я впевнений, що точність і ясність у правових нормах можливо поступово досягти, хоча для цього докладати певні зусилля. Тому я також підтримав цю ініціативу і залишив під ним свій підпис", — зазначив народний депутат Струневич.

" target="_blank">

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, " target="_blank">чим саме може обернутися нехтування законом, яке останнім часом демонструють політики усіх рангів на тлі національного карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!