Головна Новини Суспільство Приколи Білорусь не збирається «стояти на колінах» перед Росією заради нафти
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь не збирається «стояти на колінах» перед Росією заради нафти

Мінськ продовжить диверсифікувати закупівлі, щоб кожен рік 31 грудня не стояти на колінах

14 лютого 2020, 13:59 comments1650
Поділіться публікацією:
Білорусь не збирається «стояти на колінах» перед Росією заради нафти

Білорусь не збирається відмовлятися від закупівель нафти за межами Росії, незважаючи на те, що ця сировина буде обходитися дорожче. Про це розповів білоруський лідер Олександр Лукашенко, пише "БЕЛТА".

За словами Лукашенка, Мінськ продовжить диверсифікувати закупівлі, щоб кожен рік 31 грудня не стояти на колінах", — сказав він.

Також він зазначив, що керівництво Росії натякає на приєднання Білорусі в обмін на єдині ціни на енергоносії.

Лукшенко зазначив, що народи обох країн ніколи не захочуть піти по цьому шляху. Між тим у Кремлі раніше спростували інформацію про те, що Путін пропонував об'єднати дві Лукашенко країни, щоб створити наддержаву і залишитися при владі після закінчення його президентських повноважень у 2024 році як лідер нового Союзного держави.

Нагадаємо, що 14 січня перший віце-прем'єр Білорусі Дмитро Крутой заявив, що Білорусь не влаштовують умови роботи російських компаній і тому вона шукає альтернативи постачання нафти. Зокрема, Мінськ направив відповідні пропозиції Україні, Азербайджану, Казахстану, Польщі і країн Балтії.

Як повідомляло видання "Коментарі", віце-прем'єр Росії Аркадій Дворкович рекомендував "Татнафти" і "Газпрому" припинити поставки нафтопродуктів з дочірніх підприємств в Білорусь. Заборона діє до розгляду в уряді РФ зазначених документів та результатів доповіді голові уряду.

Нагадаємо, в рамках двосторонньої угоди між Росією і Білоруссю щорічно Мінськ безмитно закуповує у РФ близько 24 мільйонів тонн нафти.

Соцмережі відреагували на припинення поставок нафти "фотожабами".

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!