Головна Новини Суспільство неймовірно Кліматологи б'ють тревогу: в Арктиці температура повітря досягла +34 ° C
commentss НОВИНИ Всі новини

Кліматологи б'ють тревогу: в Арктиці температура повітря досягла +34 ° C

Літо 2019 року продовжує дивувати температурними рекордами

16 серпня 2019, 10:35 comments4520
Поділіться публікацією:
Кліматологи б'ють тревогу: в Арктиці температура повітря досягла +34 ° C

Згідно з даними Національної адміністрації океанічних і атмосферних досліджень (NOAA), метеорологічна станція в Швеції на північ від Полярного кола в липні зафіксувала приголомшливо високу для арктичного регіону температуру в 34,8 градусів за Цельсієм (94,6 за Фаренгейтом). Про це вона вказала в своєму Twitter.

Як, в свою чергу, передають співробітники шведських кліматологічних станцій, спека поширилася набагато далі метеостанції і охоплює майже всю Арктику. У США повідомляють, що в Алясці в липні був зафіксований свій самий жаркий місяць за всю історію країни. Спека призвела до сильного лісової пожежі, і дим від цих вогнів охопив Анкорідж і Фербенкс, у першого з яких було найхолодніше літо в історії, за словами експерта по погоді Аляски Ріка Томана. Температурні рекорди вдарили по фауні: тварини виснажені, багато видів, пристосовані до холодного клімату, почали гинути, наприклад, лосось і моржі.

У Північному Льодовитому океані фіксують найменший льодовий покрив морського льоду — його площа скоротилася на шокуючі 19,8%, що навіть більше, ніж було зафіксовано в 2012 і 2015 роках, коли теж встановлювалися температурні рекорди.

Липнева арктична спека є частиною більш широкої глобальної тенденції, зумовленої глобальним потеплінням внаслідок забруднення атмосфери вуглекислим газом. Дані NOAA підтвердили, що липень був найспекотнішим місяцем на Землі в історії метеоспостережень, коли температура була на 0,95 градуса за Цельсієм вище середнього рівня XX століття. Кліматолог Роберт Роде заявив, що є 90% вірогідність, що 2019 рік стане другим найспекотнішим за всю історію спостережень, відстаючи лише від 2016 року.

picture

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв ще в червні цього року, що аномальна спека, зафіксована в Європі, забрала життя кількох людей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!