Головна Новини Суспільство неймовірно Велика підводна обсерваторія безслідно зникла
commentss НОВИНИ Всі новини

Велика підводна обсерваторія безслідно зникла

Протягом шести десятиліть морська обсерваторія Бокнис Ек проводила вимірювання океану в Балтійському морі, але з недавніх пір вона не може виконувати свої обов'язки. У минулому місяці передачі несподівано припинилися. Величезна машина просто взяла і зникла

10 вересня 2019, 19:00 comments3464
Поділіться публікацією:
Велика підводна обсерваторія безслідно зникла

На даний момент дослідники шукають докази і навіть відправили дайверів на морське дно. Їх мета виявити, що дистанційні датчики, що відповідають за вимірювання даних, що були примусово вилучені". Пише geomar.

"21 серпня о 20:15 обсерваторія припинила передачу даних", — сказав у своїй заяві координатор Boknis Eck Герман Банге з GEOMAR, додавши, що спочатку його команда запідозрила "помилку", але дайвери виявили набагато більш похмуру ситуацію, коли досягли морського дна, де повинні були знаходитися датчики.

Коли дайвери досягли, вони виявили тільки відірваний наземний кабель. Він був повністю знищений.

Предметами, які зникли, були дві стійки розміром стіл, вагою 250 кг і 100 кг відповідно. Один призначався для подачі живлення на станцію моніторингу по кабелю, сполученого з землею, а другий — для розміщення датчиків. Враховуючи їх великий і громіздкий розмір, вчені не виключають, що вони могли бути зірвані штормами, течіями або великими морськими ссавцями, хоча експерти кажуть, що це малоймовірно.

Поліція розслідує зникнення обладнання, вартість якого оцінюється приблизно в 300 000 євро, але Банге каже, що надані їм дані "безцінні".

Дослідники працюють над тим, щоб запустити обсерваторію як можна швидше.

Нещодавно видання "Коментарі" повідомляло, що вперше в світі, вченим вдалося відновити рогівку з допомогою технологій. Детальніше читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!