В Ізраїлі вивели породу лисих курей

Експерименти по створенню курей-гібридів тривали впродовж 25 років

Ізраїльські вчені після багаторазових експериментів нарешті змогли вивести породу лисих курей. Про це пише видання Agronews.

Ідея створити лисих курей – це не забаганка науковців, а продиктована погодними умовами необхідність. В Ізраїлі, йдеться в повідомленні, дуже складно і важко утримувати звичайних курей з пір'ям – щорічно місцеві фермерські господарства втрачали близько 10 тисяч курей. Всьому виною висока температура, яка влітку досягає максимальних показників, і птахи просто гинуть.

Саме ці обставини стали основною причиною для пошуку вченими способу створення курей-гібридів, стійких до жаркого клімату.

Самі вчені відзначають, що перше враження від лисих курей не найприємніше. Може скластися враження, що ожили істоти з голлівудських фільмів жахів. Так і не скажеш, що вони – результат 25-річних генетичних експериментів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що за минулий період цього року вітчизняні виробники м'яса птиці експортували за кордон близько 303 тис. тонн курятини.