Головна Новини Суспільство неймовірно Народжені у сорочці: 5 випадків порятунку, в які складно повірити
commentss НОВИНИ Всі новини

Народжені у сорочці: 5 випадків порятунку, в які складно повірити

Ці люди дивом врятувалися в таких складних ситуаціях

3 грудня 2019, 19:00 comments3542
Поділіться публікацією:
Народжені у сорочці: 5 випадків порятунку, в які складно повірити

Всім знайомий вираз "народився в сорочці", саме так говорять про людей, яким вдалося уникнути труднощів, що випали на їх долю. Представляємо вам підбірку щасливчиків, які опинилися не в тому місці і не в той час, але дивом вижили у небезпечних ситуаціях.

Жінка, що впала з висоти 5200 метрів

savits1_1452452108.jpg

У 1981 році Лариса Савицька разом з чоловіком поверталася з весільної подорожі на пасажирському літаку АН-24. Квитки подружня пара придбала в середню частину літака, але через те, що вільних місць було багато, вони сіли в хвіст. Під час польоту сталося зіткнення з військовим бомбардувальником і їх літак почав різко втрачати висоту, Лариса в той момент спала, а коли прокинулася від сильного удару і холоду, її викинуло в прохід. Дівчина дивом змогла сісти в крісло і втиснутися у нього до того моменту, як частина літака впала на дерева. Після цього, Лариса знепритомніла, а коли отямилася, то побачила поруч тіло чоловіка та інших пасажирів. Незважаючи на кілька переломів і струс мозку, їй вдалося до приїзду рятувальників, прожити в місці аварії два дні, рятуючись від проливного дощу та холоду. Дівчина стала єдиною з 38 осіб, хто вижив у цій жахливій авіакатастрофі.

Лариса Савицька двічі потрапила в Книгу рекордів Гіннеса: як людина, яка вижила після падіння з максимальної висоти і як людина, що отримала найменшу суму компенсації від пережитого жаху – 75 рублів.

Уникнув смерті вісім разів

389064-1559734821.jpg

Жителю Хорватію бувало не солодко, на його життєвому шляху зустрічалося безліч небезпечних ситуаціях, але Фране Селаку завжди вдавалося виходити сухим з води. У 1962 році чоловік вижив в результаті НП з поїздом, який впав у річку. Тоді Селак поламав руку, отримав переохолодження і неймовірний шок, але йому вдалося самостійно дістатися до берега. Роком пізніше чоловік летів в літаку, двері якого раптово відчинилися і його просто викинуло з літака. Тоді в авіакатастрофі загинуло 19 осіб, а Фране приземлився на стіг сіна і отримав незначні травми. У 1966 році хорват подорожував на автобусі, який разом із пасажирами упав у річку, четверо людей загинули, а Селак відбувся лише переляком. Через чотири роки він їхав на власному автомобілі, коли у нього загорівся двигун і нашому герою вдалося за кілька секунд вистрибнути з машини до вибуху. Ще через кілька років хорват знову потрапив у небезпечну ситуацію з автомобілем, тоді через несправність паливного наносу, Селак позбувся свого волосся, зате зберіг життя. На цьому "везіння" Фране не закінчувалися, в 1996 році він потрапив під колеса автомобіля, а через рік, щоб уникнути зіткнення з вантажівкою з'їхав з дороги і встиг вистрибнути на ходу з авто перед тим, як воно звалилося в ущелину і вибухнуло. В 2003 році доля мабуть вирішила, що хватить з нього страждань і чоловік виграв у лотерею 1 млн доларів.

Чоловік, у якого сім разів влучила блискавка

24328048_m.jpg

Є безліч історій, коли в людей влучали блискавки і деяким навіть вдавалося вижити. Але випадки Роя Саллівана, який працював наглядачем національного парку, просто з розряду фантастики. Вперше він "зустрівся" з блискавкою в 1942 році, коли перебував на пожежній вежі, тоді така зустріч залишила чоловіка без нігтя на великому пальці правої ноги. Через 27 років Рою знову довелося прийняти на себе електричний удар, тоді інспектор позбувся брів і на деякий час втратив свідомість. Через рік блискавка знову вдарила в чоловіка і призвела до паралічу лівої руки. Четвертий удар блискавки закінчився лише втратою волосся, а п'ятий удар стався, коли Рой вів машину, блискавка викинула його з авто і знову спалила волосся.

У 1976 році інспектор знову став жертвою електричного розряду, в результаті чого отримав травму щиколотки. Сьомий раз блискавка "застукала" Роя на риболовлі, тоді удар призвів до опіків грудної клітки.

Вижив у трьох терактах

9q05BNBWtIUCFAnJUfv2xtB68.jpg

19-річний житель США Мейсон Уеллс був в епіцентрі трьох терактів, які сколихнули Європу. У квітні 2013 року підліток разом з батьком були на Бостонському марафоні, коли у глядацькій зоні почалися вибухи, але їм вдалося благополучно залишити місце подій. У листопаді 2015 року юнак опинився в Парижі, коли в місті сталося кілька терористичних атак, в яких загинуло понад 100 осіб, ще 350 були поранені. У 2016 році Мейсон був в аеропорту Брюсселя, коли там почалися вибухи, молодий чоловік отримав сильні опіки і поранення, але його життю нічого не загрожувало.

Чоловік, який пережив вибухи, цунамі та землетрус

16_iniala_hotel_Posta-Magazine.jpg

Трагедія 11 вересня 2001 року вважається найстрашнішою в історії людства. Тоді багатьом людям, завдяки щасливому збігу обставин, вдалося уникнути цього теракту. Одним з таких людей є Марк Вейнгард який в той день запізнився на роботу. Але через рік чоловік опинився зі своєю нареченою на острові Балі, коли стався теракт, організований смертником. В результаті трагедії загинуло понад 200 осіб, серед яких була і кохана Марка. Після важких випробувань, що випали на його долю, чоловік переїхав в Таїланд, де пережив землетрус і цунамі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які незвичайні люди опинилися в Книзі рекордів Гіннесса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!