Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Міністерство охорони здоров'я України не радить варити варення, а закликає підійти до заготовок на зиму творчо, технічно і з користю для здоров'я. Про це в. о. міністра охорони здоров'я повідомила на своїй сторінці в фейсбук.
"Класичне варення містить майже 50% цукру, в додачу до цукрів, що містяться в ягодах або фруктах. Навіть якщо готувати варення, у якому 15% цукру, це забагато, тому що 100 грамів варення (а це на вигляд зовсім небагато) — половина оптимальної денної норми цукру. Також, чим триваліше термічна обробка, тим менше вітамінів залишається в їжі. Фрукти не варто варити більш 20 хвилин", — йдеться в повідомленні.
Супрун також назвала альтернативи варенню: заморожування, сушіння, приготування пастили.
Так, ягоди і фрукти перед заморожуванням потрібно помити, можливо, перемолоти блендером і прогріти до 60-90 градусів на 1 хвилину. Це перешкодить руйнування вітамінів ферментами і краще збереже смак. Особливо це доречно для заморозки персиків, слив, шовковиці та абрикосів. У морозилці повинна бути досить низька температура, щоб фрукти швидко заморожувалися — не вище -10.
Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Супрун назвала звички, які вбережуть від передчасної смерті.
Новини партнерів
Новини