Головна Новини Суспільство медицина У дитячих поліклініках можуть з'явитися ігрові кімнати
commentss НОВИНИ Всі новини

У дитячих поліклініках можуть з'явитися ігрові кімнати

Активність в ігровій кімнаті могла б не тільки зайняти їх на час очікування прийому

21 серпня 2019, 12:57 comments2020
Поділіться публікацією:
У дитячих поліклініках можуть з'явитися ігрові кімнати

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) оновлює державні будівельні норми медичних установ, зокрема, планується розглянути пропозицію щодо облаштування дитячих ігрових куточків в публічному просторі поліклінік. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе

Політик зазначив, що він проводив опитування на своїй сторінці в Facebook про необхідність влаштування дитячих куточків в поліклініках. Реакція людей неоднозначна — майже 4,5 з 4,7 тис. користувачів, які взяли участь в опитуванні — за дитячі ігрові куточки у цих медустановах, але також було чимало коментарів проти нововведень.

"Тому ми вирішили більш детально вивчити це питання, проаналізувати досвід інших країн, щоб визначити, чи дійсно необхідні такі куточки. Тому що найголовніше — це безпека, комфорт і здоров'я наших дітей", — сказав Парцхаладзе.

Повідомляється, що серед плюсів проектування дитячих куточків в поліклініках користувачі мережі назвали зручність і комфорт дітей, які можуть пограти, помалювати, почитати або, наприклад, скласти пазл в очікуванні прийому до лікаря. Також такі ігрові куточки можуть їх дисциплінувати і організувати, щоб вони не бігали по коридорах і не заважали іншим відвідувачам та роботі лікарів.

"Сьогодні наші поліклініки своїми сірими коридорами і стінами тільки викликають тривогу у дітей від походу до лікаря. І зовсім не налаштовують на позитивний лад. Думаю, активності в ігровій кімнаті могли б не тільки зайняти їх час на очікування прийому, але і відволікти від зайвих переживань", — додав Парцхаладзе.

Користувачі мережі Facebook висловлюють побоювання з приводу можливого обміну бактеріями між маленькими пацієнтами під час перебування в цих ігрових куточках. "Позитивні приклади дитячих ігрових куточків та зон в поліклініках сьогодні широко поширені в США і країнах Європи, зокрема у Німеччині", — зазначив він.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що робити у випадку, якщо ваша дитина відстає у навчанні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!