Шкода яблучного соку для організму: дієтолог розповів про особливості напою

Кислоти яблук можуть пошкоджувати зубну емаль

В цілому яблучний сік корисний напій, але пити його треба правильно. Яблучний сік має кілька особливостей, які можуть нашкодити людині.

Лікарі повідомляють, що склянка свіжовичавленого яблучного соку підвищує рівень глюкози в крові, що є зовсім небажаним при наявних метаболічних порушеннях, ожирінні, діабеті, пре діабеті.

"Сік може різко підвищити рівень глюкози в крові. Здоровим людям краще його пити в першій половині дня", – зазначає дієтолог.

Яблучний сік володіє високою кислотністю і тому здатний зашкодити цілісності слизової шлунково-кишкового тракту. Людям з ослабленим шлунком, ерозіями, виразковою хворобою яблучний сік протипоказаний.

Через підвищений вміст органічних кислот у яблучному соку, навіть при відсутності вищезгаданих хвороб, лікарі радять пити не більше трьох склянок на тиждень.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", дієтологи назвали три найбільш корисних сніданки.