Головна Новини Суспільство медицина В Україні все більше дітей та підлітків курять електронні сигарети,– Forbes
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні все більше дітей та підлітків курять електронні сигарети,– Forbes

Кількість курців електронних сигарет серед дітей та підлітків в Україні зростає, чому сприяє українське законодавство, пише американське видання Forbes

22 серпня 2019, 15:51 comments2818
Поділіться публікацією:
В Україні все більше дітей та підлітків курять електронні сигарети,– Forbes

"Philip Morris, чий продукт IQOS можна придбати без обмежень практично в будь-якому магазині, особливо швидко розвиває цей новий український ринок", – наголошується в матеріалі.

Відзначається, що в рекламній кампанії на території України IQOS позиціонується як модна і начебто нешкідлива альтернатива шкідливим сигаретам. На руку виробнику грає і широко поширена, але помилкова думка, що електронні сигарети не так шкідливі, як звичайні.

"Кампанія по виходу на ринок включала в себе сотні автомобілів і рекламних щитів з логотипами IQOS, здорові моделі, що рекламують бренд, і масова кампанія, спрямована на простих людей на заправних станціях і в магазинах", – сказано в статті.

Автори Forbes наполягають, що Україна стала по суті полігоном, на якому компанія Philip Morris випробовує ефективність рекламної кампанії IQOS. І це робиться за рахунок молоді, яка особливо вразлива до реклами і вважає електронні сигарети модною і нешкідливою альтернативою звичайним сигаретам. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, в Україні 20% підлітків курять електронні сигарети щодня.

У матеріалі наголошується, що українська влада має терміново вжити заходів, щоб зупинити збільшення кількості курців електронних сигарет серед дітей і підлітків. В першу чергу, необхідно прийняти закон про заборону реклами електронних сигарет, яка поки дозволена.

ЗМІ відзначають, що в 2018 році фахівці Адміністрації з контролю за продуктами харчування і лікарськими препаратами США довели, що IQOS можуть посилювати нікотинову залежність. А учені Каліфорнійського університету встановили, що відсутність горіння тютюну в IQOS не означає нешкідливість пристрою.

Журналісти зазначають, що поки немає жодного підтвердження того, що IQOS не небезпечні для здоров'я і допомагають кинути палити. Більш того, у низці моментів IQOS можуть бути більш шкідливими за класичні сигарети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!