Головна Новини Суспільство медицина У Києві дітям, які не пройшли вакцинацію, дозволять відвідувати школи
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві дітям, які не пройшли вакцинацію, дозволять відвідувати школи

Школи Києва не мають повноважень перевіряти достовірність довідок про проходження дітьми вакцинації

28 серпня 2019, 13:12 comments1925
Поділіться публікацією:
У Києві дітям, які не пройшли вакцинацію, дозволять відвідувати школи

У міській адміністрації Києва повідомили, що діти, які не пройшли вакцинацію, будуть допущені до відвідування навчальних закладів. Про це, посилаючись на заяву заступника голови держадміністрації Валентина Мондрієвського, пише видання УНІАН.

Чиновник зазначив, що таке рішення було прийнято на спеціальної комісії, в якій брали участь представники департаментів освіти і охорони здоров'я. Їм було запропоновано об'єднати зусилля для створення комунікаційної форми з інформування батьків про необхідність і користь вакцинації.

"2 вересня розпочнеться новий навчальний рік. Будемо спостерігати. Якщо виявимо, що кількість дітей з різноманітними захворюваннями ростуть, введемо заборону на відвідування школи тими, хто не пройшов вакцинацію. Таким учням буде дозволено навчатися дистанційно", — акцентував увагу Мондрієвський.

Чиновник також зазначив, що влада жодним чином не може змусити батьків в обов'язковому порядку проводити вакцинацію своїм дітям. А що стосується шкіл, то їх адміністрація не має повноважень перевіряти достовірність наданих довідок про вакцинації.

"Руки у влади зв'язані, залишається, сподіватися на відповідальність батьків", — додав Мондрієвський.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Міністерство охорони здоров'я України запускає кампанію з вакцинації від дифтерії і правця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!