Головна Новини Суспільство медицина Вчені винайшли елементарний метод діагностики небезпечного вірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені винайшли елементарний метод діагностики небезпечного вірусу

Новий додаток використовує смартфон і паперовий микрофлюидный чіп для виявлення вкрай низького рівня норовируса. Відомо, що тільки 10 частинок норовируса достатньо, щоб викликати інфекцію

5 вересня 2019, 01:45 comments2100
Поділіться публікацією:
Вчені винайшли елементарний метод діагностики небезпечного вірусу

Норовірус є дуже заразним захворюванням, що викликає близько 19-21 мільйона випадків гострого гастроентериту у США в рік. Більш того, норовірус є основною причиною хвороб харчового походження в країні. Пише medicalnewstoday.

З-за цього захворювання 1,9 мільйони людей відвідують медичні установи щорічно.

Тому дослідники з Університету Арізони (UA) в Тусоні вирішили створити ефективний спосіб виявлення навіть незначних слідів зараження.

Виявилося, що вірус може дуже швидко поширюватися через воду. Існуючі пристрої для виявлення норовируса вимагають наявності лабораторії і ряду мікроскопів, лазерів і дорогих спектрометрів. Це прилади вимірюють типи випромінювання довжину хвилі.

Новий метод дозволить використовувати найпростіші матеріали: папір і смартфон.

"Паперова основа дуже дешева і її легко зберігати", — говорить керівник дослідження "Волокниста структура паперу дозволяє рідини мимовільно протікати без використання насосних систем, які звичайно потрібні для інших чіпів".

Метод полягає в тому, щоб додати воду на один кінець паперової микрожидкостной мікросхеми і кульок з флуоресцентного полістиролу на іншому кінці.

Кожен з цих крихітних кульок прикріплений до антителу, яке бореться з вірусом. Якщо у воді присутній норовірус, кілька антитіл будуть атакувати його, прикріплюючись до частці інфекції і створюючи флуоресцентний грудку.

Юн, голова исследовния, представив результат на Національному зборах та експозиції Американського хімічного товариства восени 2019 року в Сан-Дієго, штат Каліфорнія.

Нещодавно видання "Коментарі" повідомляло, що з узбережжя Південної Африки зникли великі білі акули. Дослідники говорять, що це буде мати великий вплив на економіку країни.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!