Рубрики
МЕНЮ
Виталий Войчук
Результати вивчення нового веганского і вегетаріанського способу життя показують, що шанувальники тварин можуть піддаватися більш високому ризику інсульту, ніж любителі гарячого стейка. У той же час ті, хто не їсть м'ясо, мають меншу ймовірність розвитку ішемічної хвороби серця, згідно нової інформації, опублікованій в медичному журналі BMJ.
Дослідження показують, що треба їсти більше овочів, зелені і менше м'яса, щоб довше жити і покращувати здоров'я серця.
"Схоже, що більш низький ризик розвитку ішемічної хвороби серця підвищує ризик розвитку інсульту", — сказав провідний дослідник Теммі Тонг, епідеміолог з питань харчування в Департаменті здоров'я населення Наффилда Оксфордського університету.
Це перше дослідження, в якому розглядається ризик інсульту у вегетаріанців, як уточнив Тонг. Дослідження показало, що вегетаріанці і вегани мали на 20% більш високий ризик інсульту, ніж м'ясоїди, особливо геморагічний інсульт, викликаний тим, що кров з артерії починає кровоточити в мозок.
За словами Тонга, точні причини такого високого ризику у вегетаріанців не ясні. Можливо, це пов'язано з дуже низьким рівнем холестерину або таким же рівнем деяких поживних речовин.
Точно так само інші дослідження вказують на нестачу деяких поживних речовин, таких як вітамін B12, які можуть бути пов'язані з більш високим ризиком інсульту, сказав Тонг.
Тим не менш, деякі дослідники скептично ставилися до такого висновку.
Дослідження показують, що люди, які виключають м'ясо зі свого раціону, значно більш здорові.
Нещодавно видання "Коментарі" повідомляло, що з узбережжя Південної Африки зникли великі білі акули. Дослідники говорять, що це буде мати великий вплив на економіку країни.
Новини партнерів
Новини