Головна Новини Суспільство медицина Вчені пояснили, як безсонні ночі впливають на кишечник
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені пояснили, як безсонні ночі впливають на кишечник

Виявилося, що порушення сну може зіпсувати настрій і залишити вас втомленими на весь день

19 вересня 2019, 21:00 comments2873
Поділіться публікацією:
Вчені пояснили, як безсонні ночі впливають на кишечник

Нове дослідження, опубліковане в журналі Nature, показало, що біологічний годинник людини має величезне значення на групу імунних клітин, які дають заряд на роботу всьому кишечнику.

"Депривація або порушення звичного характеру сну може мати серйозні наслідки для здоров'я і провокувати ряд захворювань, які часто мають імунний компонент, наприклад, запалення", — говорить Енріке Вейга-Фернандес, керівник дослідницької групи.

Відомо, що всі елементи людського організму працюють злагоджено і вимагають "командної праці", оскільки залежать один від одного. Біологічний годинник дуже важливий для здоров'я, адже саме він інформує клітини про час доби і "розклад" організму.

"Клітини в нашому тілі не мають прямого доступу до інформації про зовнішнє освітлення, тому окремі біологічні годинники можуть допомогти у цьому", — пояснює Вейга-Фернандес.

Під час вивчення, стало ясно, що ILC3-клітини (це один з різновидів вроджених імунних елементів) найбільш сприйнятливі до порушення цього самого "розкладу", тобто порушення годинних генів.

ILC3-клітини відповідальні за роботу кишечника і контролюють всмоктування ліпідів. Відповідно, якщо їх робота буде порушена, вони не зможуть нормально працювати і у людини може виникнути сильне запалення, порушення кишкового бар'єра і надмірне накопичення жирів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені змогли знайти засіб для запобігання раку простати. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!