Головна Новини Суспільство медицина Вчені з'ясували, які люди більш схильні до наркозалежності
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, які люди більш схильні до наркозалежності

Деякі риси характеру підвищують ризик наркозалежності

7 листопада 2019, 18:55 comments2473
Поділіться публікацією:
Вчені з'ясували, які люди більш схильні до наркозалежності

У сучасному світі наркоманія є гострою соціальною проблемою, яка щорічно забирає життя близько 200 тисяч осіб. Прийом наркотиків порушує всі функції організму і приводить людину до глибокого виснаження.

Іспанські вчені провели дослідження і з'ясували, які люди більш схильні до наркотичної залежності. Фахівці провели анкетування близько 4 тисяч молодих людей у віці від 18 до 30 років і прийшли до висновку, що найчастіше наркотики приймають люди, у яких підвищений рівень агресії та ворожості.

У більшості молодих людей, які відмовилася від шкідливих звичок і ведуть здоровий спосіб життя в характері переважають такі риси, як терплячість, чуйність і доброзичливість по відношенню до оточуючих.

Анкетування дозволило вченим визначити особливості характеру кожного респондента і виявити у них схильність до вживання марихуани, кокаїну і психотропних речовин.

Фахівці стверджують, що отримані результати дослідження можна використовувати при лікуванні наркозалежності, а також при захопленості молоддю алкоголем і сигаретами. Методика, яка дозволяє визначити людей, які перебувають у групі ризику може допомогти в розробці більш ефективної терапії.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що соціальні мережі прирівняли до наркотиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!