Головна Новини Суспільство медицина Медична реформа-2020: які зміни очікують українців з 1 квітня
commentss НОВИНИ Всі новини

Медична реформа-2020: які зміни очікують українців з 1 квітня

Прем’єр-міністр розповів, що з наступного року лікарні мають бути автономізовані, комп’ютеризовані та підключені до електронної системи охорони здоров’я

26 листопада 2019, 18:50 comments2172
Поділіться публікацією:
Медична реформа-2020: які зміни очікують українців  з 1 квітня

Сьогодні, на селекторній нараді з керівниками регіонів прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, з 1 квітня наступного року в медичній сфері змінюється принцип фінансування системи охорони здоров’я. Зазначається, що нинішні субвенції будуть замінені на програму медичних гарантій. 

Прем’єр-міністр розповів, що з наступного року лікарні мають бути автономізовані, комп’ютеризовані та підключені до електронної системи охорони здоров’я. Також вони мають укласти договори про медичне обслуговування з НСЗУ.

В Україні проходить медична реформа, згідно з якою громадяни матимуть гарантований безкоштовний пакет медичних послуг. У нього входять екстрена та паліативна допомога, базові аналізи, дослідження і консультації лікарів у разі підписання декларації, супровід вагітності і пологів, обслуговування дітей. Частково також компенсується вартість деяких ліків. У той же час інші види допомоги пропонують зробити офіційно платними. На даний момент реформовано перший рівень — терапевти, сімейні лікарі, педіатри, амбулаторії та поліклініки. На черзі другий — вузькі фахівці, лікарні та профільні медустанови.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", експерти розповіли, як пережити різке похолодання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!