Головна Новини Суспільство медицина Вже провели 8 тестів на коронавірус , ще перевіряють підозру у 4 осіб – МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Вже провели 8 тестів на коронавірус , ще перевіряють підозру у 4 осіб – МОЗ

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, як країна готується до спалаху коронавірусу

2 березня 2020, 13:25 comments2186
Поділіться публікацією:
Вже провели 8 тестів на коронавірус , ще перевіряють підозру у 4 осіб – МОЗ

В Україні наразі аналізи 4 людей досліджують на коронавірус. Про це на сьогоднішньому брифінгу розповів головний державний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Жодних випадків зараження "китайським" вірусом на сьогодні в Україні не виявлено, наголосив Ляшко. Так, вчора завершилося тестування 3 зразків на коронавірус у пацієнтів з Івано-Франківської області, Кропивницького та Києва – всі результати негативні.

"На даний момент вже проведено 8 тестів на коронавірус, всі вони були негативні, — розповів Ляшко. — Зараз в лабораторії розпочато аналізи ще на чотири підозри. Три з них з міста Києва, і одна – з Чернівецької області. У місті Києві ця підозра зафіксована в іноземців, які перебували на території України, звернулися за медичною допомогою. В Чернівцях це людина, яка повернулася з Італії".

Крім того, на кордонах не припиняють проводити температурний скринінг: перевірили вже близько 540 тисяч осіб. Як пояснив Ляшко, якщо у пасажира фіксують підозрілу температуру, то епідеміолог та медичні працівники проводять огляд. Так, у найбільш навантажених пунктах пропуску чергують "швидкі", а в інших місцях — час прибуття медиків не перевищує 10 хвилин. За словами Ляшка, серед медиків паніки щодо епідемії немає, але й всі перебувають напоготові.

"Ми маємо 12 тисяч ліжок в інфекційних стаціонарах, близько 2,5 тисяч боксів у інфекційних відділеннях, ми маємо палати інтенсивної терапії", — зазначив Ляшко.

Додамо, що у четвер відбудеться завершення обсервації у Нових Санжарах. За  даними МОЗ, будь-яких симптомів ГРВІ в евакуйованих не зафіксовано, температура постояльців – у нормі.

Раніше "Коментарі" розповіли, що у МОЗ пояснили, хто має носити маски та чи захищають вони від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!