Головна Новини Суспільство медицина Супрун пояснила, як правильно користуватися антисептиком
commentss НОВИНИ Всі новини

Супрун пояснила, як правильно користуватися антисептиком

Антисептик - не панацея. Він не врятує від вірусів, якщо просто потерти ним долоні протягом трьох сенкунд.

3 березня 2020, 14:42 comments5358
Поділіться публікацією:
Супрун пояснила, як правильно користуватися антисептиком

Як правильно використовувати антисептик, щоб він дійсно працював на своїй сторінці в Facebook розповіла колишня міністр охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Чистими руки повинні бути завжди, а не тільки, коли існує загроза підхопити якийсь вірус, вважає екс-чиновниця. Але якщо використовувати антисептик неправильно, користі від нього не буде, абсолютно, ніякої. Наприклад, метод "злегка бризнути засіб на долоні і потерти протягом декількох секунд" не працює.

Перш за все, потрібно правильно вибрати антисептик. Якщо в ньому менше 60% спирту або 2% хлоргексидину — він, найімовірніше, не спрацює.

Наносити дезінфікуючий засіб потрібно не тільки на шкіру, але і під нігті. Саме там збирається найбільша кількість небезпечних мікробів. До всього, обробляти руки потрібно протягом 30 секунд і ні секундою менше.

Не варто економити антисептик. Оптимально використовувати кожного разу по 3 мл дезинфікуючого розчину. Цього, якраз, вистачить, щоб обробити руки повністю, пише Супрун, звертаючи увагу на рекомендації Центру громадського здоров'я.

Використання антисептика, звичайно ж, може стати ударом для шкіри. Оскільки він знищує не тільки бактерії, але і природний захисний бар'єр шкіри. Тому під рукою варто завжди тримати крем для рук, який допоможе зволожити шкіру.

Також Уляна Супрун розповіла, коду використання води й мила буде набагато ефективніше антисептика. Наприклад, якщо забруднили руки чимось жирним або ж вони дуже брудні.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про небезпеки, які таять в собі антисептики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!