Головна Новини Суспільство медицина Чи дійсно в Україні лише 1 випадок коронавірусу: головний санітарний лікар дав відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дійсно в Україні лише 1 випадок коронавірусу: головний санітарний лікар дав відповідь

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, чи не замовчують статистику щодо коронавірусу

11 березня 2020, 12:50 comments5423
Поділіться публікацією:
Чи дійсно в Україні лише 1 випадок коронавірусу: головний санітарний лікар дав відповідь

Східна Європа наразі менш підпала під вплив атаки коронавірусу, тому в Україні зафіксований лише один випадок зараження, що є втішною статистикою у порівнянні з іншими країнами. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу.

В Україні зафіксований 1 випадок захворювання у Чернівцях. Усього ж на сьогодні отримали 43 підозри на коронавірус, перевірили вже 41 – усі результати негативні.

"Ми не приховуємо ці випадки, ми діагностуємо ці випадки. Ви подивіться в Білорусі, наприклад, Румунії, у них більша кількість, але не набагато. В Білорусі, приміром, 6 випадків. Тому що на Сході Європи зараз ми не бачимо такого сплеску, як в Італії чи Франції. Але ми очікуємо і прогнозуємо зростання. Немає в цьому ніякої паніки", — заспокоїв Ляшко.

За словами Ляшко, усі, хто прибуває до України з країн, де є сплеск "китайської" лихоманки, отримує спеціальну пам’ятку. Там описана симптоматика, у разі якої слід йти до лікаря. Ляшко додав, що коронавірус — попереджувальне захворювання. Тому ще раз нагадав про необхідність мити руки, тримати дистанцію і не спілкуватися із хворими.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київ йде на карантин: Кличко закрив всі навчальні заклади і скасував масові заходи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!