Головна Новини Суспільство медицина Коронавірус в Україні: у МОЗ назвали 3 сценарії боротьби з пандемією
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус в Україні: у МОЗ назвали 3 сценарії боротьби з пандемією

Як розповіли у МОЗ, при введенні надзвичайного стану залучатимуть приватні медичні заклади для допомоги в лікуванні заражених коронавірусом

19 березня 2020, 16:02 comments4687
Поділіться публікацією:
Коронавірус в Україні: у МОЗ назвали 3 сценарії боротьби з пандемією

Україна має 3 сценарії боротьби з поширенням коронавірусної інфекції у країні. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на щоденному брифінгу щодо ситуації із коронавірусом.

За словами Ляшка, на початку лютого міністерство розроблено національний план протидії й запобіганню поширення коронавірусу. Так, визначили по дві госпітальні бази у кожній області та по дві бригади екстреної медичної допомоги із відповідним комплектуванням. Зокрема розробили 4 сценарії реагування на розповсюдження "китайської" лихоманки.

"Перший – коли у нас буде один завезений випадок. Потім – коли у нас буде внутрішньокраїнне поширення. І коли у нас буде спалах, — пояснив Ляшко. — Зараз переходимо на новий етап планування і перепрофілювання наших закладів охорони здоров’я".

Як повідомив Ляшко, наразі Україна взяла за приклад розвиток пандемії в Італії. Близько 80% людей в Італії, уточнив він, перехворіють легкими формами. Тож у легких випадках — планують надавати медичну допомогу амбулаторно, у домашній самоізоляції. Інші 20% — будуть госпіталізувати.

"Другий сценарій – це перехід за межі стаціонарних відділень або інфекційних лікарень, коли ми будемо залучати перепрофільовані заклади терапевтичного профілю, які також будуть приймати хворих із тяжкими формами коронавірусної хвороби, щоб забезпечити їм інтенсивну терапію", — повідомив заступник глави МОЗ.

Тоді як третій сценарій передбачає введення у країні надзвичайного стану. Згідно із таким ходом подій, планують залучати приватні заклади охорони здоров’я, щоб розширити масштаб надання медичної допомоги.

Раніше "Коментарі" писали про те, у яких областях є підозри на коронавірус: з’явилася онлайн-карта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!