Головна Новини Суспільство медицина Коронавірус омолодився: нове дослідження про симптоми COVID-19 у дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус омолодився: нове дослідження про симптоми COVID-19 у дітей

В Китаї від коронавірусу померло ще дві дитини, а у середньо хворих - шрами і плями на знімках легень

20 березня 2020, 18:10 comments5190
Поділіться публікацією:
Коронавірус омолодився: нове дослідження про симптоми COVID-19 у дітей

Вчені вважають, що COVID-19 омолодився, що підтверджує смерть 10-місячної дитини і підлітка 14 років у Китаї 18 березня. Раніше летальні випадки серед дітей не траплялися, пише Los Angeles Times. У зв'язку з цим експерти повідомили про нові дослідження коронавірусу у дітей.

Згідно зі статистикою, в Китаї коронавірусом перехворіло 2 143 дитини: троє, в тому числі і 10-місячний малюк, перебували у вкрай важкому стані. Вже відомо, що ці діти мали серйозні проблеми зі здоров'ям. Бути може, саме це зробило їх більш уразливими. Щодо підлітка, медики поки не знають, чи мав він хронічні захворювання.

Вчені говорять, що у 4,4% інфікованих дітей не було симптомів COVID-19. 51% хворих перенесли вірус, як застуду: з кашлем, нежиттю і втомою. Температура підвищувалася не завжди. Іноді у малюків з'являлися такі симптоми, як діарей, блювання і нудота.

Ще 39% юних пацієнтів перехворіли середньо. У них діагностували температуру і пневмонію з прогрессируюим кашлем. В легких накопичувалася рідина, підтвердження чого — шрами і плями на знімках.

Згідно зі статистикою, 11% хворих малюків до року були у важкому стані, 7% — діти від 1 до п'яти років. 4% інфікованих дітей від 5 до 15 років потребували інтенсивної терапії, як і 3% підлітків від 16 років. Поки невідомо, чи може 51% дітей, які перенесли вірус в легкій формі, бути джерелами COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!