Головна Новини Суспільство медицина Влада взяла на озброєння пропозицію Медведчука про тестування людей, які повернулися з «країн ризику»
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада взяла на озброєння пропозицію Медведчука про тестування людей, які повернулися з «країн ризику»

В аеропорту Бориспіль почали робити експрес-тести на коронавірус всім, хто прилетів в Україну з небезпечних країн

25 березня 2020, 18:45 comments1656
Поділіться публікацією:
Влада взяла на озброєння пропозицію Медведчука про тестування людей, які повернулися з «країн ризику»

Українська влада почала реалізовувати пропозицію голови Політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука, спрямовану на боротьбу з коронавірусом.

Нагадаємо, 24 березня політик заявив, що тестування – це не просто вимірювання кількості хворих, а єдиний шлях зупинення пандемії.

"Тестуємо всіх, у кого є симптоми ГРВІ, особливо тих, хто повернувся з країн з пандемією. Якщо тест позитивний – тестуємо всіх, з ким ця людина контактувала, ізолюємо всіх позитивних. Тобто рвемо ланцюжки передачі вірусу", — заявив Медведчук.

Сьогодні ця необхідна міра вже реалізується на практиці: в аеропорту Бориспіль почали робити експрес-тести на коронавірус тим, хто прилетів з "небезпечних" країн. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Всесвітня організація охорони здоров'я підкреслює: розширення тестування на COVID-19 і потім ізоляція всіх заражених – два головні заходи у боротьбі з інфекцією.

"Південна Корея стала лідером у боротьбі з коронавірусом багато в чому саме завдяки грамотній діагностиці, – нагадує фахівець з міжнародного охорони здоров'я, імунолог, кандидат медичних науки Микола Крючков. – Там швидко налагодили потужності для тестування і перевіряли понад 20 тис. осіб щодня. Хворих тут же ізолюють, щоб вони не поширювали інфекцію далі. За рахунок масштабної діагностики Республіка Корея, з одного боку, вийшла на перші місця за кількістю хворих, а з іншого – стала зразком ефективної протидії інфекції".

Народний депутат Олег Волошин, який першим серед парламентаріїв пройшов тест на коронавірус (тест показав негативний результат), заявив в ефірі телеканалу NewsOne, що Медведчук абсолютно правий у тому, що держава і влада, в першу чергу повинні забезпечити тестування і карантин для в'їжджають в Україну.

"Ми чудово розуміємо, що в Україні і в будь-якій країні, крім Китаю, власного вогнища не було і бути не могло. Вся інфекція, яка є в країні, є імпортованою, привезеною нашими співгромадянами з-за кордону. Напевно, було б легше 30-50 тис. осіб ввести в карантин, ніж змусити дотримуватися карантин 35 млн. В Нових Санжарах був карантин, карантину для "заробітчан" не було. Поліція контролює бабусь в автобусах замість того, щоб виловлювати людей в Борисполі і садити на карантин. Здорового глузду немає ніякого", — сказав Волошин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!