Головна Новини Суспільство медицина «Коронадрайв» замість «Макдрайву»: в США і Європі у кіосках роблять тести на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

«Коронадрайв» замість «Макдрайву»: в США і Європі у кіосках роблять тести на коронавірус

За кордоном стали з'являтися мобільні пункти - так звані Corona-Drive-In - де всім бажаючим роблять тест на коронавірус

26 березня 2020, 05:00 comments2940
Поділіться публікацією:
«Коронадрайв» замість «Макдрайву»: в США і Європі у кіосках роблять тести на коронавірус

В Німеччині з'явилися так звані Corona-Drive-In, що працюють за принципом "Макдрайвів", але надають послуги з діагностики коронавірусу. Про це повідомляє Bild.

Так, будь-хто під'їжджає на машині до кіоску, а потім лікар і помічник в захисному одязі забирають мазок. Потім його відправляють в лабораторію і через певний час телефоном інформують жителя про результати. В деяких пунктах приймають жителів за напрямами лікаря.

Подібні тести проводять і в США. Так, за даними видання "Голос Америки", в декількох штатах діють мобільні пункти-лабораторії, де збирають генетичний матеріал для тесту на вірус COVID-19. У день "коронадрайв" може прийняти близько 60 осіб.

Фотографії таких "коронадрайвів", які працюють у Швейцарії та Німеччині, опублікував на своїй сторінці в Facebook бізнесмен Олексій Давиденко.

"Це аналоги "Макдрайвів" від "Макдональдс", тільки при під'їзді до них замість замовлення бургера ти робиш швидкий тест на коронавірус. Не виходячи з машини, — написав він. — Все геніальне — просто. На узбіччях доріг розставили звичайні контейнери з вікнами, де тобі медичні працівники у захисних костюмах прямо не виходячи з машини беруть мазок і роблять тест на коронавірус. Один з пунктів навіть відкрили в колишньому приміщенні "Бургер Кінга". Безкровні тести — мазок з носа і рота, що не вимагають ніякого медичного роз'яснення".

За словами Давиденка, тести є безкоштовні та платні. При цьому, тим, хто приїхав за направленням лікаря і з симптомами, тест роблять безкоштовно, процедура покривається страховкою. Але можна і за власним бажанням перевіритися, правда, це вже платно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські компанії будуть випускати тест-системи для діагностики коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!