Головна Новини Суспільство медицина Коронавірус вражає не тільки легені, - нова заява вчених
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус вражає не тільки легені, - нова заява вчених

Дослідники говорять про те, що у зв'язку з небезпечними запальними процесами, які запускає коронавірус, відбуваються крововиливи в мозку і смерть клітин

3 квітня 2020, 16:55 comments11104
Поділіться публікацією:
Коронавірус вражає не тільки легені, - нова заява вчених

Вчені зі всього світу прийшли до висновку, що коронавірус COVID-19 вражає не тільки легені, але і головний мозок. Про результати нового дослідження повідомляє The New York Times.

Дослідники говорять про те, що у зв'язку з небезпечними запальними процесами, які запускає коронавірус, відбуваються крововиливи в мозку і смерть клітин. Як приклад вчені наводять перебіг хвороби 74-річного чоловіка та 58-річної жінки, які були інфіковані коронавірусом. Так, після томографії з'ясувалося, що в мозку жінки відбулися крововиливи, сама ж вона була у стані дезорієнтації. Смерть клітин медики виявили у відділах, що відповідають за пам'ять і передачу сенсорної інформації. Порушення сталися в результаті енцефаліту, викликаного коронавірусом.

Вчені говорять про те, що, в першу чергу, вірус все ж вражає легені. А відсоток людей з неврологічними ускладненнями серед мільйона інфікованих у світі не такий вже й високий. Втім, варто врахувати і той фактор, що далеко не всім пацієнтам проводять МРТ мозку під час і після хвороби.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що бувають ситуації, коли продуктивність починає різко падати і ви відчуваєте, що не можете зосередитися на поставлених завданнях. В таких випадках, варто влаштувати невеликий відпочинок і перекусити певними продуктами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!