Головна Новини Суспільство медицина Медики назвали «Протефлазід» фуфломіцином, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики назвали «Протефлазід» фуфломіцином, - ЗМІ

За даними журналістів, ряд українських медиків заявили, що препарат Протефлазід марний не тільки при лікуванні коронавіруса, але і в боротьбі з будь-яким іншим вірусом

8 квітня 2020, 18:02 comments4724
Поділіться публікацією:
Медики назвали «Протефлазід» фуфломіцином, - ЗМІ

Препарат "Протефлазід" виробництва "НПК "Екофарм" відноситься до групи так званих фуфломіцинів, тобто до препаратів, які не можуть використовуватися для лікування заявлених виробником хвороб. Цей препарат не пройшов випробувань і тому заяви про те, що ним можна лікувати коронавірус, не відповідають дійсності, пише видання "Апостроф".

За даними виробника — "НПК Екофарм", які не раз озвучував замдиректора компанії Олександр Гриневич, "Протефлазід" є препаратом для лікування вірусів герпесу, гепатитів, грипу, ГРВІ та навіть ВІЛ-інфекції, а з недавнього часу — і потенційним ліками від Covid- 19. При цьому в своїх інтерв'ю та коментарях він визнає, що, крім комп'ютерного моделювання, ніяких випробувань препарату не було.

Такий препарат в українських аптеках коштує від 300 до 600 гривень в залежності від обсягу.

Виробникові вдалося домогтися підтримки президента Академії медичних наук Віталія Цимбалюка, який навіть написав листа на ім'я прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням впровадити для профілактики і лікування від COVID-19 медиків і пацієнтів спиртову настойку "Протефлазід".

Гриневич робив спробу "впарити" препарат в якості лікування від коронавіруса в лютому, коли на обсервацію в Нових Санжарах привезли українців, які застрягли в охопленому епідемією Китаї.

При цьому ряд медиків виступив із заявами, що "Протефлазид" безкорисний не тільки при лікуванні коронавируса, а й при лікуванні будь-якого іншого вірусу, і відсутність випробувань це лише підтверджує.

Так, лікар-інфекціоніст Ігор Марков заявив, що "Протефлазідом" "навіть герпес лікувати не дуже ефективно, а на коронавірус він буде діяти приблизно як аскорбінова кислота".

Біофізик, доктор фізико-математичних наук, провідний співробітник Інституту фізики НАН України Семен Єсілевський писав, що препарат є просто спиртовою настоянкою з двох трав: вейника наземного 500 г/1000 мл і трави щучки дернистої 500 г/1000 мл. У зв'язку з цим, настоянка не може мати належної ефективності.

За даними кандидата медичних наук, анестезіолога-практика Андрія Семьянківа, вищевказаний препарат не має доведеної ефективності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!