Головна Новини Суспільство медицина Політтехнолог: Медведчук запропонував профінансувати тестування українців по моделі Австрії за свій рахунок
commentss НОВИНИ Всі новини

Політтехнолог: Медведчук запропонував профінансувати тестування українців по моделі Австрії за свій рахунок

Шпир розповів, що у Зеленського немає коштів для оцінки масштабу епідемії, через що в ОПУ не знають, коли буде пік пандемії в Україні

21 квітня 2020, 21:40 comments2726
Поділіться публікацією:
Політтехнолог: Медведчук запропонував профінансувати тестування українців по моделі Австрії за свій рахунок

Політтехнолог Михайло Шпир впевнений, що у Зеленського не знають, коли буде або був пік пандемії коронавіруса в Україні із-за низької кількості тестувань. На своїй сторінці у Facebook політтехнолог прокоментував нарада в Офісі президента, присвячене боротьбі проти коронавіруса.

"Ще вчора нас лякали, що пік буде на Великдень, тепер в ОП говорять про початок травня. Яка дата буде далі? День Конституції 28 червня?", — написав політтехнолог.

Також Шпир підкреслив, що вони не можуть знати, бо не мають точної інформації про кількість хворих. Також політтехнолог зазначив, що моніторив сайти основних українських партій, але ніхто з них не пропонує системної політики по боротьбі з пандемією.

"Промоніторив сайти основних партій. У Порошенка все ніяк не можуть змиритися, що рік тому втратили владу. Сам Зеленський за рік перетворився в "Порошенко-лайт", а ПЕС розповідають, ніби між ними є якісь відмінності, і Петро — це альтернатива. Партія Тимошенко як зависла на Великдень, так і висить", — розповідає політтехнолог.

Також автор уїдливо припустив, що реформатори з "Голосу" запропонують якісь проривні методи низькосортної музики для боротьби з коронавірусом. При цьому, за словами Шпіра, голова політради "Опозиційної платформи — За життя" Віктор Медведчук пропонує застосувати модель репрезентативних вимірів, як в Австрії.

"Медведчук на сайті ОПЗЖ пропонує взяти на озброєння системну модель, яку успішно використовують інші країни. Наприклад, як в Австрії, провести репрезентативні виміри — за тим же принципом, що і соціологи, які опитують пенсіонерів, молодь, середній клас і т. д.", — пояснив він.

За словами Шпіра, це приклад системної роботи, тому що така методика виправдала себе в Австрії і показала, що реальне число хворих мінімум в два рази більше, ніж офіційно зареєстровано. Для прогнозів з приводу піку пандемії, пише політтехнолог, потрібно бачити картину в цілому. Тоді можна зрозуміти, які заходи протидії потрібні і скільки виділити фінансування.

"Всі фінансові витрати партія Медведчука пропонує взяти на себе, від Зеленського та Кабміну потрібно просто дати команду МОЗ", — констатував політтехнолог Михайло Шпир.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!