Головна Новини Суспільство медицина Колектив Одеського онкодиспансеру поскаржився в МОЗ на побори з боку керівництва
commentss НОВИНИ Всі новини

Колектив Одеського онкодиспансеру поскаржився в МОЗ на побори з боку керівництва

Як йдеться в заяві колективу Одеського онкодиспансеру, керівництво медустанови на чолі з головним лікарем Олегом Лук'янчуком нібито вимагає гроші з пацієнтів

24 квітня 2020, 19:25 comments4504
Поділіться публікацією:
Колектив Одеського онкодиспансеру поскаржився в МОЗ на побори з боку керівництва

Колектив Одеського обласного онкологічного диспансеру звернувся в Міністерство охорони здоров'я з заявою про регулярні випадки порушення трудового та кримінального законодавства України з боку керівництва медзакладу, очолюваного Олегом Лук'янчуком. Про це пише видання "Вісті".

У заяві, серед іншого, співробітники вказують, що на вимогу керівництва, кожного пацієнта поліклінічного відділення змушують здавати аналізи навіть при наявності таких. Мало того, робити це пацієнти повинні у державній лабораторії на 3-му поверсі, де всі аналізи платні і їх вартість доходить до 1 200 гривень. При цьому, як стверджується в заяві, завідуюча лабораторією не має базової медичної освіти.

В даній лабораторії онкодиспансеру набір стандартних аналізів коштує 500-1200 гривень для всіх хворих, без винятку. Це дорожче, ніж, приміром, у приватних лабораторіях Смартлаб і Синево. При цьому реактиви в лабораторію закуповуються за бюджетні кошти, а чек не видається.

Крім цього, як пише видання, керівництво диспансеру займається, в прямому сенсі слова, поборами з хворих. Всі, хто вступає у відділення, нібито повинні сплатити 300 – 500 гривень (в залежності від відділення), а також від 75 до 100 грн. – за перебування в одномісній або двомісній палаті.

У матеріалі сказано, що головний лікар онкодиспансеру Лук'янчук більше займається операціями, ніж управлінням. Вдається йому і поєднувати роботу в онкодиспансері з клінікою медіна – щодня після обіду, на своєму робочому місці його знайти практично неможливо. 

Також, як пишуть "Вісті", з призначенням Лук'янчука в онкодиспансері нібито спостерігаються наступні тенденції:

— триває обов'язковий продаж ліків хворим виключно через підсобну аптеку "Айболіт" за завищеними цінами в 2-3 рази цінами без видачі чеків;

— тривають експерименти над хворими, через що зростає число летальних результатів. Зокрема, як зазначено в заяві, лікар, який направив пацієнта на експеримент з випробування лікарських препаратів, нібито отримує від міжнародної фармацевтичної компанії від 1,000 доларів і вище;

— тривають перепродажі лікарських препаратів, закуплених за державні гроші, через підсобні аптеки, за завищеними цінами.

Також медики диспансеру у МОЗ поскаржилися на те, що Лук'янчук нібито привів в медустанову на посаду завідуючої лабораторією Бокал Інну Іванівну, яка нібито регулярно займається вимаганням грошових коштів за аналізи перед операцією, що вимагає гроші від хворих, що проходять хіміотерапію, а також має "свій" колектив, який виконує всі її доручення.

У матеріалі "Вістей" зазначається, що за відмову у вимаганні грошей з хворих і відмову у фальсифікації результатів аналізів, Бокал звільнила 11 досвідчених, кваліфікованих працівників диспансеру.

За час роботи Бокал на посаді завідуючої лабораторією, за даними ЗМІ, вона регулярно робить наступне:

— незаконно змушує лікарів чергувати цілодобово, в примусовому порядку;

— регулярно принижує честь і гідність співробітників онкодиспансера;

— у примусовому порядку переводить працівників з одного місця роботи на інше, не проводячи при цьому інструктажів по техніці безпеки, погрожуючи звільнити по статті;

— регулярно вимагає фальсифікувати результати аналізів, вказувати в бланках недійсні результати (ті, які вона особисто вважає "потрібними");

— деякі біохімічні показники не робляться, а просто пишуться;

— аналізатор електролітів не працює, при цьому результати видаються щодня;

— тести на гепатити проводяться Бокал одним тестом на 3-4 пацієнтів.

Як пишуть "Вісті" з посиланням на заяву співробітників медустанови, всі кошти, одержувані керівництвом онкодиспансеру в результаті вимагань, поборів та інших протиправних діянь, нібито йдуть на боротьбу дружини Лук'янчука – Дубініної за місце в кріслі ректора Медіна.

Варто відзначити, що все це відбувається "під боком" керівництва області вже досить давно і довгий час ті чи інші випадки висвітлюються, в тому числі, і в інтернет-ЗМІ, однак ніякої реакції від "верхівки" області з цього приводу немає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!